«Ελπιδοφόρος» ή… γιόγκι;

Την ώρα που ο Ελπιδοφόρος διαδήλωνε στο πλευρό των μαύρων αδελφών του στη Νέα Υόρκη, η Ιερά Σύνοδος βρήκε ευκαιρία να καταδικάσει... τη γιόγκα!

102396003 722456921856460 124845877431894016 o

Στο πλευρό της μαύρης κοινότητας των ΗΠΑ στάθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, τόσο με τα λόγια του, όσο και με τις πράξεις του, αφού συμμετείχε σε πορεία στο Brooklyn, κρατώντας μάλιστα μια αφίσα με το σύνθημα «Black Lives Matter».

Στο μήνυμά του μάλιστα πήρε σαφή -και τολμηρή- θέση υπέρ των διαδηλωτών, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο αμερικανός πρόεδρος επιχειρεί συνεχώς να υπονομεύσει τη νομιμότητα των διαδηλώσεων, αλλά και να αμφισβητήσει την νομιμότητα των ιδεολογικών θέσεων των διαδηλωτών.

«Ήρθα σήμερα εδώ στο Brooklyn για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τις αγαπητές μου αδελφές και τους αγαπητούς μου αδελφούς, των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί βάναυσα. Ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, δίχως κανενός είδους βία και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες, διότι η βία γεννά μόνο περισσότερη βία. Πρέπει να αρθρώσουμε λόγο και μάλιστα λόγο ηχηρό κατά της αδικίας στη χώρα μας. Αποτελεί ηθικό καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Αντιμετωπίσαμε μία πανδημία που προκάλεσε σοβαρές σωματικές ασθένειες, αλλά η πνευματική ασθένεια στην πατρίδα μας βαθαίνει ακόμη περισσότερο και πρέπει να θεραπευτεί τόσο με πράξεις όσο και με λόγια. Εγώ θα συνεχίσω να στέκομαι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισονομίας για κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, φύλου ή εθνικής καταγωγής».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της δημοτικής περιφέρειας, Έρικ Άνταμς, χαιρέτισε τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στην πορεία, ενθυμούμενος την πορεία του μακαριστού προκατόχου του Ιακώβου στο πλευρό του πάστορα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στην πόλη Σέλμα, στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, το 1965.

Την ίδια ώρα βέβαια που ο Ελπιδοφόρος έπαιρνε ενεργή θέση στο πλευρό των μαύρων αδελφών του, η «δική μας» Ιερά Σύνοδος, συνεπής στην αντικοινωνική ροπή της να μην εκφράζει γνώμη για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και να κλείνεται στο δογματικό της καβούκι, εξέδιδε ανακοινώσεις καταδίκης της… γιόγκα. Φυσικά για το τεράστιο θέμα της αστυνομικής βίας κατά των μειονοτήτων που κυριαρχεί στις ΗΠΑ και έχει παγκόσμιες (και ελληνικές) προεκτάσεις, δε βρήκε να πει λέξη.

Το γεγονός ότι τα δυο αυτά περιστατικά συνέβησαν την ίδια μέρα, ενισχύει ακόμη περισσότερο την αίσθηση για την άβυσσο που χωρίζει τις δύο αυτές θεωρήσεις για το τι πραγματικά θα πρέπει να είναι μια σύγχρονη εκκλησία.

Ή Ελπιδοφόρος λοιπόν, με μάσκα στην κεφαλή της διαδήλωσης και με το αφισάκι Black Lives Matter στο χέρι, ή τρομοκρατημένοι εχθρός της «αιρετικής» γιόγκα. Διαλέγουμε και παίρνουμε…

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…