«Ελπίδα» κατά της πανδημίας η… κακοκαιρία

Πιθανό η κακοκαιρία να "φρενάρει" την εξάπλωση του κορονοϊού, σύμφωνα με τον Νίκο Τζανάκη, λόγω της μείωσης των κοινωνικών επαφών

5490606

Στα… θετικά του καιρού στην καταπολέμηση της πανδημίας εστίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”. Όπως εξήγησε, καθώς η κακοκαιρία περιορίζει δραστικά τις κοινωνικές επαφές, “είναι σαν να έχουμε ένα άτυπο lockdown αυτήν τη στιγμή”, ενώ παράλληλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς δε χρησιμοποιούνται εδώ και δύο μέρες. Από την άλλη, βέβαια, αυξάνονται οι ενδοοικογενειακές επαφές, όμως κατά την εκτίμηση του κ. Τζανάκη η επίδραση της κακοκαιρίας στη “μάχγ” κατά της πανδημίας θα είναι θετική.

“Ο ιός θέλει πολλές κοινωνικές, δυναμικές επαφές. Βεβαίως, θα δούμε μία κάμψη κρουσμάτων για τεχνικούς λόγους, ο κόσμος δηλαδή που θα έχει μια μικρή αδιαθεσία δεν θα πηγαίνει να κάνει τεστ, θα κάθεται σπίτι. Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε”, ανέφερε ο κ. Τζανάκης, παρατηρώντας πάντως πως ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται να σταθεροποιείται γύρω στις 20.000, με την πτωτική τους πορεία να επιβραδύνεται.

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…