Ελον Μασκ: Θα αγοράσω και την Coca-Cola για να της ξαναβάλω... κοκαΐνη

Η ιστορία της Coca-Cola και οι... ορέξεις του Μασκ

NewsRoom 28/04/2022 | 14:20

Μετά τη θηριώδη συμφωνία του Έλον Μάσκ για την αγορά του twitter, o δισεκατομμυριούχος ολιγάρχης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο αναρτήσεων στον προσωπικό του λογαριασμό προκαλώντας αίσθηση.

Κινούμενος, όπως πάντα, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο Μασκ πριν λίγες ώρες προχώρησε σε νέα ανάρτηση που προκάλεσε κύματα αντιδράσεων. 

«Η επόμενη κίνηση θα είναι να αγοράσω την Coca-Cola για να ξαναπροσθέσω την κοκαΐνη», έγραψε στο twitter o Μασκ, συγκεντρώνοντας τον τεράστιο αριθμό των σχεδόν 3 εκατ. likes. 

Η ιστορία της Coca Cola

Η Coca-Cola εφευρέθηκε στις 8 Μαΐου του 1886 από τον Τζον Στιθ Πέμπερτον, αρχικά προοριζόμενη ως φάρμακο. Ο Πέμπερτον ξεκίνησε να ψάχνει στα λιμάνια της Σαβάννα της πολιτείας Τζόρτζια, αναζητώντας το ιδανικό μείγμα φρέσκων συστατικών και μπαχαρικών από όλο τον κόσμο. Τελικά, τον Μάιο του 1886 δημιούργησε στο εργαστήριό του την Coca-Cola.

Όταν το πείραμα ολοκληρώθηκε, το πήγε στο φαρμακείο του Τζέικομπς, που βρισκόταν λίγο παρακάτω. Εκεί πρόσθεσαν στο μείγμα ανθρακούχο νερό και το έδωσαν στους πελάτες να το δοκιμάσουν. Όλοι συμφώνησαν ότι αυτό το νέο αναψυκτικό, το οποίο στην αρχική μορφή του και ως το 1903 περιείχε και ποσότητα κοκαΐνης, ήταν κάτι το ξεχωριστό. Έτσι, το φαρμακείο του Τζέικομπς άρχισε να το πουλά προς πέντε σεντς το ποτήρι. Ο λογιστής του Πέμπερτον, Φρανκ Ρόμπινσον, έδωσε στο μείγμα το όνομα Coca-Cola και το έγραψε με τον χαρακτηριστικό γραφικό του χαρακτήρα που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

H αγορά του twiter

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του twitter ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα πως έκανε αποδεκτή την προσφορά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Νοτιοαφρικανού κροίσου.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του.

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.