Το (ελληνικό) πείραμα της Φιλαδέλφειας

«Η συκοφαντία είναι η εκδίκηση των ανάνδρων», Τζόνσον.

hao wang pVq6YhmDPtk unsplash

Υπάρχουν τα ιατρικά πειράματα που γίνονται σε ζώα για την εξέλιξη των επεμβατικών μεθόδων και την παραγωγή νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων. 

Υπάρχουν τα κοινωνικά πειράματα που γίνονται σε ένα κοινωνικό δείγμα ανθρώπων για την αποκωδικοποίηση του τρόπου που σκέφτονται συμπεριφέρονται και ενεργούν οι ανάλογες κοινωνικές ομάδες. 

Υπάρχουν τα πολιτικά πειράματα που εφαρμόζονται σε μεγάλη μάζα πρόθυμων ηλιθίων για να τους καταστήσουν άβουλους πανηλίθιους και υποχείρια των άνομων επιχειρηματικών συμφερόντων που προωθούν τα κυβερνητικά βαποράκια τους. 
Σε αυτά τα πειράματα ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: 
“Έχω τον έλεγχο/ των πιο κρυφών κυττάρων σου/ του οργασμού, της πείνας σου/ της μάρκας των τσιγάρων σου.”

Η Δεξιά έχει μακρά παράδοση στα πολιτικά εγχειρήματα τύπου «το πείραμα της Φιλαδέλφειας» από τις σκοτεινές περιόδους των πολιτικών διώξεων, αλλά το καθεστώς Μητσοτάκη (στην σύγχρονη περίοδο της δημοκρατικής ομαλότητας) έχει βαλθεί να μας γυρίσει ολοταχώς ακριβώς εκεί, στην μαύρη δεκαετία του 1950.
Οι σύγχρονοι Χουντίνι του καθεστώτος της διαπλοκής εξαφανίζουν όχι ένα μόνο πλοίο αλλά ολόκληρο στόλο από «το λιμάνι της αγωνίας» τους και το εμφανίζουν στο «λιμάνι της Χάβρης» των αντιπάλων τους, παριστάνοντας την «Αγνή του λιμανιού». 

“Η συκοφαντία είναι η εκδίκηση των ανάνδρων”, Τζόνσον.

Θα γελούσαν και τα τσιμέντα με την γελοιότητα των μεθοδεύσεων τους, αν δεν ήταν αδίστακτοι ρεβανσιστές, αν δεν ήταν εκδικητικοί και μοχθηροί, αν δεν ήταν πολιτικά αχρείοι και μικρόνοες, αλλά δυστυχώς είναι όλα αυτά μαζί και έτσι έχουν καταστεί αναφανδόν επικίνδυνοι, εμμονικοί και μοιραίοι για τον τόπο.

Γλυκά τα έφαγες, ξινά θα τα ξεράσεις”, παροιμία.

Τότε, στην δεκαετία του 1950 (που μας γυρίζει το καθεστώς Μητσοτάκη) οι αγωνιστές και οι αντάρτες του απελευθερωτικού αγώνα από την Γερμανική κατοχή βαφτίστηκαν συμμορίτες, πράκτορες και εθνικά μιάσματα, φυλακίστηκαν ή εξορίστηκαν, βασανίστηκαν ή εκτελέστηκαν με χαλκευμένες κατηγορίες από τα στημένα έκτακτα στρατοδικεία.
Τότε, στην δεκαετία του 1950 οι προδότες συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών βαφτίστηκαν εθνικόφρονες, ονομάστηκαν πατριώτες και αμνηστεύθηκαν ενώ έλαβαν υψηλά δημόσια αξιώματα και παχυλές συντάξεις.

Η ματιά μαυρίζει κάθε τι που δεν μπορεί να κάψει. Έτσι και η μοχθηρία συκοφαντεί ό,τι δεν μπορεί να καταστρέψει”, Στερν.

Σήμερα στην δεκαετία του 2020, το καθεστώς Μητσοτάκη μαζί με τα υιοθετημένα παιδιά του Παπαδόπουλου και τα ανηψοξάδελφα του Παττακού αποφάσισε για άλλη μια φορά να εφαρμόσει «το πείραμα της Φιλαδέλφειας».
 Με την ίδια μέθοδο που εξαφάνισαν στο πρόσφατο παρελθόν το σκάνδαλο της SIEMENS μαζί με τον Χριστοφοράκο που φυγάδευσαν και που δεν γνώριζαν (ούτε κατ’ όψη) παρά τα 357 επίσημα ραντεβού της οικογένειας μαζί του. 

Με την ίδια μέθοδο που εξαφάνισαν το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis και τις ποινικές ευθύνες όσων ζημίωσαν το δημόσιο συμφέρον με πολλά δις, αλλά εμφάνισαν το σκάνδαλο στην απέναντι όχθη, στην πλευρά του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης υπεύθυνου για την διαφθορά και της Εισαγγελέως διαφθοράς που έκανε το «λάθος» να ερευνήσει την υπόθεση. 

Σήμερα που η κατάσταση με την διπλή κρίση (υγειονομική και οικονομική) σκοτώνει τους Έλληνες και καταποντίζει την χώρα με τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης, που καταγράφουμε 4.000 κρούσματα και 70 θανάτους ημερησίως, που 200.000 επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει, σήμερα με την ίδια μέθοδο αποκρύπτουν την συμφορά και στήνουν ειδικά δικαστήρια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε το δημόσιο συμφέρον υποχρεώνοντας τους «νταβατζήδες» να πληρώσουν.

Οι άνθρωποι ευχαριστιούνται να ποδοπατούν αυτό που κάποτε τους προκαλούσε φόβο”, Λουκρήτιος.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…