ΓΜ

Γιώργος Μιχαήλ

Ελληνική παραδημοκρατία

Η δικαιοσύνη στη χώρα μας, θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ περισσότερο από το δίκαιο του ισχυρού, αν δεν ήμασταν τόσο φαύλοι, τόσο υποκριτές και τόσο αδιάφοροι για την άδικη μοίρα πολλών συνανθρώπων μας.

5408575

Μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ, σκότωσαν έναν άοπλο νεαρό ηλικίας 18 ετών και τραυμάτισαν βαριά έναν 16χρονο , σε επιχείρηση καταδίωξης κλεμμένου αυτοκινήτου μετά από έναν καταιγισμό 36 πυροβολισμών, που κυριολεκτικά γάζωσαν το αυτοκίνητο, σαν να επρόκειτο να αντιμετωπιστούν βαριά οπλισμένοι γκάγκστερ της συμμορίας του Αλ Καπόνε κατά την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης.

 Να σημειωθεί, ότι οι νεαροί δεν έφεραν οπλισμό. Ήταν όμως αθίγγανοι. Οπως είπαν οι «ηρωικοί» αστυνομικοί.
Οι επτά αστυνομικοί, ενώ κατηγορούνται για το θάνατο ενός 18χρονου παιδιού και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου, είναι ελεύθεροι χωρίς περιορισμούς .Ενώ θα έπρεπε όπως επιτάσσει η δικαιοσύνη και η δημοκρατία, να κρατηθούν μέχρι τη στιγμή που θα απολογηθούν. Οπως ισχύει σε κάθε περίπτωση κατηγορούμενου.

Ακόμη και αν το «έγκλημα» του , είναι ότι αυτός κυκλοφόρησε με αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες. Σημειωτέο, τους πιστολέρο αστυνομικούς, επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ και ο υπουργός «προστασίας του πολίτη» για να τους εμψυχώσει. Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός,- όπως δημοσιεύεται στη εφημερίδα των συντακτών της 2-11-21-, η ηγεσία της άμεσης δράσης που επτά φορές προσπάθησε να δώσει τέλος στην τρελή καταδίωξή φαίνεται πως «ξηλώνεται» με εντολή του υπουργού «προστασίας του πολίτη», αντί να επιβραβευτεί για την υπεύθυνη, λογική και συνετή στάση της σε ότι αφορά στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, από πολλούς κινδύνους. Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι λόγω των ενδεχόμενων παραβάσεων κατά την διάρκεια της επικίνδυνης καταδίωξης, οι κίνδυνοι παράπλευρων δυστυχημάτων είναι τεράστιοι. Και επιπλέον δεν φτάνει μόνο αυτή η ανήκουστη και παράλογη εντολή, αλλά από δω και πέρα θα απαγορεύεται να διακόπτονται οι καταδιώξεις. Με ότι κινδύνους μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Και μιλάμε για απόφαση του υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Απίστευτη και καραμπινάτη ανοησία.

Η δικαιοσύνη στη χώρα μας, θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ περισσότερο από το δίκαιο του ισχυρού, αν δεν ήμασταν τόσο φαύλοι, τόσο υποκριτές και τόσο αδιάφοροι για την άδικη μοίρα πολλών συνανθρώπων μας.
Η δικαιοσύνη και η δημοκρατία , πολύ θα θέλαμε να ίσχυαν και στην πράξη. Όμως δυστυχώς, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τραγικοί ευφημισμοί μέσα στην δυστοπία που βιώνουμε αυτά τα δυο τελευταία χρόνια στον τον τόπο μας.
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…