Newsroom

Newsroom

Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία: Δύσκολο να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά μετά τα Χριστούγεννα

Αυξάνονται τα καμπανάκια κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στους μαθητές με το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού

4893946

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων με τα κρούσματα και τους θανάτους να παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και τη μετάλλαξη Δέλτα να «θερίζει» κυρίως σε παιδιά.

Παρά το γεγονός πως η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δηλώνουν καθ’ όλα έτοιμοι να υποδεχθούν με ασφάλεια τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες με βάση τα «νέα» υγειονομικά πρωτόκολλα, οι ειδικοί εκφράζουν πολύ έντονες ανησυχίες για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία που όπως όλα δείχνουν θα οδηγήσει σε αύξηση  αύξηση των κρουσμάτων στην κοινότητα και συγκεκριμένα στους μαθητές, καθώς η νέα μετάλλαξη «χτυπά» κυρίως τα νέα παιδιά και μάλιστα πιο βαριά.

Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι εκτιμήσεις του προέδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Καθηγητής Παιδιατρικής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο iatropedia τονίζει ότι:

«Η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει περισσότερο τα παιδιά και τα προσβάλλει πιο βαριά. Ο προηγούμενος ιός δεν τα έπιανε τα παιδιά. Έπιανε το 7% και το περνούσαν και πολύ ελαφριά. Γι’ αυτό λέγαμε δεν μας πειράζει για τα παιδιά, τι θα πάθουν; Άρα με τη Δέλτα μετάλλαξη, είναι και πιο εύκολη η μετάδοση και πιο βαριά η νόσος στα παιδιά. Δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, συνολικά για την κατάσταση που θα επικρατήσει μέσα στον χειμώνα».

Ο Καθηγητής Κωνσταντόπουλος από την πλευρά, με αφορμή το παράδειγμα της Αμερικής, σημειώνει ότι: «Στην Αμερική που άνοιξαν τέλος Ιουλίου τα σχολεία σε ορισμένες Πολιτείες, τώρα τα έχουν κλείσει. Επομένως κι εμείς θα ακολουθήσουμε τον ίδιο ρυθμό. Κι ο λόγος είναι ο εξής: Όταν πέρυσι από το πρώτο μέχρι το τρίτο κύμα, ξεκινήσαμε με 7% νοσηρότητα στα παιδιά, μετά ανέβηκε στο 15% και τώρα έχει ανέβει στο 20%. Άρα ο ένας στους πέντε που αρρωσταίνει είναι παιδί».

Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί ότι είναι σχεδόν αδύνατον τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και μετά τα Χριστούγεννα: «Μέχρι τα Χριστούγεννα και τα μέσα Δεκεμβρίου, δεν προβλέπω να έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Οι εμβολιασμοί -αν αρχίσουν στα παιδιά- θα αρχίσουν από αρχές Οκτωβρίου. Για να έχουμε κάλυψη, όμως, δεν θα φτάσουμε ποτέ στα νούμερα που θέλουμε. Δηλαδή στα νούμερα που θα βοηθούσαν να μην αρρωσταίνουν τα παιδιά και να μην κλείνουν τα σχολεία. Θα εμβολιαστούν πολύ λίγα παιδιά. Κι εκείνο το οποίο φοβάμαι είναι, ότι επειδή τα παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί και ούτε προλαβαίνουν να εμβολιαστούν επαρκώς μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία σε μερικές μέρες, δεν θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τα σχολεία ανοιχτά και μετά τον Δεκέμβριο» 

Πηγή: iatropedia.gr

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…