Στη χώρα που δικαστήριο πείστηκε ότι μια θεία του Γιάννου Παπαντωνίου από τη Νιγηρία του έφερνε κάθε τόσο σακούλες με μετρητά, τα οποία στη συνέχεια αυτός διακίνησε (2,5 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε λογαριασμούς του εξωτερικού, δεν μπορεί να προκαλεί εντύπωση η αποκάλυψη του Documento.
Αναφέρομαι στο τρίγωνο διαπλοκής, όπου πληθώρα έργων κατάρτισης για το ανθρώπινο δυναμικό αντί δίνεται στο νομοθετημένο φορέα στη ΔΥΠΑ, δίδεται σε κοινωνικούς εταίρους, υπουργεία, επαγγελματικά ή μικρά επιμελητήρια, ώστε να κατευθυνθούν μέσα από «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς σε συγκεκριμένους ομίλους που όλως τυχαίως αναλαμβάνουν τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλα τα προγράμματα τηλεκατάρτισης.
*** Κι αν το σκάνδαλο του «Σκόιλ Ελικίκου», ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ, έκανε τον γύρο της Ευρώπης και γελάμε ακόμα όταν το θυμόμαστε, στην προκειμένη περίπτωση μάλλον πρέπει να βάλουμε τα κλάματα, διότι μιλάμε για μπίζνα ύψους 455 εκατ. ευρώ.
Αλλά τι θέλετε; «Να μη προχωρήσει η κατάρτιση στη χώρα; Να μη ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία; Να μην έχουμε δηλαδή ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ανάγκη τη συγκεκριμένη διαδικασία για να καταρτιστούν;», όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
*** Στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότεροί από 200 πιστοποιημένοι φορείς κέντρων διά βίου μάθησης (ΚΔΒΜ). Απασχολούν σε μόνιμη βάση περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης και περισσότερους από 15.000 πιστοποιημένους από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) εκπαιδευτές. Οι φορείς αυτοί ουσιαστικά κλείνουν πλέον επειδή όλοι οι πόροι για το ανθρώπινο δυναμικό οδηγούνται στους συγκεκριμένους ομίλους.
*** Καρτέλ στην ενέργεια, καρτέλ στα καύσιμα, καρτέλ στα τρόφιμα, καρτέλ στις τηλεπικοινωνίες, θα άφηναν απ’ έξω την κατάρτιση; Η κυβέρνηση των καρτέλ έχει ένα και μόνο σκοπό, να γεμίσει τις τσέπες αυτών που η ίδια επιθυμεί. Έτσι γινόταν για πολλά χρόνια, μετά το 1960, στην πολύπαθη Νιγηρία, όπου διαμένει η θεία του Γιάννου Παπαντωνίου που του έφερνε τα 500ευρα, έτσι γινόταν και σε πολλές ακόμα χώρες της Αφρικής. Αν συμβαίνουν ακόμα αυτά, δεν ξέρω.
Στην Ελλάδα επί Μητσοτάκη πάντως σίγουρα…
*** Δεν θα έπαιρνε «κόκκινη κάρτα» ο Σαλμάς, δίνοντας το παράδειγμα και στους υπόλοιπους επίδοξους Σαλμάδες, που κατήγγειλε «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας ως προς τα κυλικεία των υπουργείων; Σπίτι σου αγοράκι μου που θες να καταγγείλεις κιόλας. Ποιος είσαι εσύ που θα πεις στον περήφανο γόνο ότι «εκπροσωπείς τους λίγους» και ότι το «επιτελικό κράτος είσαι εσύ και η παρέα σου»;
*** «Είμαι εδώ» έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος. Ο Πολάκης απάντησε «και εγώ εδώ είμαι», η Όλγα Γεροβασίλη έθεσε εαυτόν εκτός κούρσα, ο Φάμελλος θέλει αλλά υπάρχουν και κάποιοι που γκρινιάζουν και ο Φαραντούρης συνεχίζει να το σκέφτεται.
Οι επόμενες μέρες θα έχουν έντονο ενδιαφέρον.
Παραπολιτικό εννοείται. Πολιτικό ούτε κάν.
*** Την υπόθεση ανάληψης έργου στην Περιφέρεια Ηπείρου με 37.200 ευρώ για δύο χρόνια φαντάζομαι την ακούσατε. Τελικά ο άνθρωπος που θα αναλάβει να βγάλει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο δεν θα επωμιστεί μόνο να κλείνει τα φώτα, τα παράθυρα και τα κλιματιστικά. Θα κλείνει και τις γρίλιες…
«Α, εντάξει» ακούστηκε από το… πηγάδι.
Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr