Κάνοντας copy paste από το ΑΠΕ κερδίζεις fake news από τα ellinikahoaxes

Είναι fake news, άραγε, κάποια προφανή λάθη;

NewsRoom 02/05/2021 | 15:10

Ένα λάθος από το  ΑΠΕ-ΜΠΕ,  όπου σε τηλεγράφημά του κάνει λάθος γράφοντας  πως ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής είπε σε ομιλία του ότι με τα νέα οδικά έργα θα πηγαίνεις από την Θεσσαλονίκη στην Έδεσσα σε 10 λεπτά και από τη Δράμα στην Αμφίπολη σε 30 λεπτά, στοίχησε σε ορισμένα site, ότι διέδωσαν fake news! 

Tο λάθος του ΑΠΕ-ΜΠΕ (που διορθώθηκε μετά),  καθώς ούτε με ελικόπτερο δεν θα γινότανε αυτή η διαδρομή που λέει ο λόγος, άθελα τους  κάποια sites  το έκαναν copy paste λόγω αβλεψίας, βιασύνης ή άγνοιας. Αν και στη συνέχεια  το διόρθωσαν, εντούτοις, τα ellinika hoaxes το βγάζουν fake newsΠαραπληροφόρηση! Και κατήγγειλαν ακόμα και sites που αντιλήφθηκαν το λάθος τους και το άλλαξαν. Τι έγινε λοιπόν; Κάθισαν λοιπόν τα hoaxes, πήραν το βίντεο που μιλάει ο υπουργός, πήγαν στο σημείο 25:46 που είπε «ότι η εξοικονόμηση χρόνου μπορεί να φτάσει τα 10 λεπτά για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Έδεσσα», διαπίστωσαν πως δεν είπε αυτά που γράφουν ή έγραφαν τα sites και τα έβγαλαν πως διαδίδουν fake news. Αποτέλεσμα πολλά sites όπως μαθαίνουμε να διαμαρτύρονται και δικαίως.

Δεν είναι αστυνομία του διαδικτύου τα ellinika hoaxes, χωροφυλακή της δεκαετίας του 50 είναι, χωροφυλακή της επαρχίας μάλιστα, put the kot down slowly.

Ολες οι χώρες διαθέτουν σοβαρούς οργανισμούς να ελέγχουν τα fake news στο διαδίκτυο (ακόμα και πανεπιστήμια κάνουν αυτή τη δουλειά), εμείς έχουμε τα hoaxes... 

Πηγή:e-tetradio