Έλληνες του εξωτερικού αφηγούνται πως βιώνουν την πανδημία

Σε ρόλο «δημοσιογράφων» τρόπον τινά, έξι άνθρωποι από την Ροδόπη, περιγράφουν στον  «ΠτΘ»  πως βιώνουν την  πανδημία του κορονοϊού από διάφορες γωνιές του κόσμου.

covid 19 6

Έξι νέοι άνθρωποι οι άνθρωποι, που ένεκα των γενικότερων συνθηκών, βρίσκονται μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους. Μετανάστες… οικονομικοί, είτε από επιλογή είτε κατά τρόπον τινά αναγκαστικά. Είναι η  γενιά που βγήκε στην αγορά εργασίας τον καιρό της οικονομικής κρίσης, επιβίωσε και ενδεχομένως σε κάποιες των περιπτώσεων άνθισε στην 10ετία αυτή και τώρα θα κληθεί να ξεκινήσει εκ νέου από την αρχή.

Δικοί μας άνθρωποι που σαφώς επηρεάζονται το ίδιο με όλους τους υπολοίπους σε παγκόσμιο επίπεδο από την πανδημία και τα αποτελέσματά της, “κουβαλώντας” όμως πάνω τους και τον φόβο για τους ανθρώπους τους, μίλησαν στον ΠΤΘ για την κρίση που βιώνουν και τον φόβο για την επόμενη ημέρα

Ο Γιάννης Μήλιογλου, που αποτελεί και «στρατιώτη» της πρώτης γραμμής καθώς είναι γιατρός, μιλά από το επίκεντρο της πανδημίας τις ΗΠΑ. (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ)
Η Δέσποινα Ταταράκη, από την «απείθαρχη» και βαρέως πληττόμενη Μεγάλη Βρετανία. (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ)
Ο Δημήτρης Τσάγκος από τη λιγότερο «αυστηρή» στην προσέγγιση που ακολούθησε και, κυρίως, ανήσυχη για την επομένη της πανδημίας Σουηδία. (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ)
Ο Γιώργος Χατζηγιάννης από την «κακιά» όπως έχει προκύψει σε σχέση με την αντιμετώπιση των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου στο πρόσφατο Eurogroup Ολλανδία. (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ)
Η Νατάσα Πολιτούδη από την Ντόχα του Κατάρ, περιοχή για την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε ως προς την «πορεία» της πανδημίας (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ) και…
Ο Γρηγόρης Σεμπελίδης, από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, περιοχή με «κοινές πορείες» με την Ελλάδα (Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη εδώ)

Πηγή: ΠτΘ

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…