Έλληνες στην καρδιά, Έλληνες και στα χαρτιά (βίντεο)

Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ. Αισθάνονται και θέλουν να είναι Έλληνες. Περίπου 200.000 παιδιά, γεννημένα ή μεγαλωμένα στην Ελλάδα, έχουν γονείς…

1 105

Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ. Αισθάνονται και θέλουν να είναι Έλληνες. Περίπου 200.000 παιδιά, γεννημένα ή μεγαλωμένα στην Ελλάδα, έχουν γονείς μετανάστες.

Αυτά τα παιδιά δεν αναγνωρίζονται επίσημα από το ελληνικό κράτος, το οποίο τους αρνείται το δικαίωμα στην ιθαγένεια. Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια την περιθωριοποίησή τους αφού τους στερεί το αίσθημα του ανήκειν στην ελληνική κοινωνία. Φαντάσου να είχες γεννηθεί και/ή μεγαλώσει σε μια χώρα, η οποία αρνείται να σου αναγνωρίσει τα νόμιμα δικαιώματα ενός πολίτη. Φαντάσου να μην σου χορηγεί ταυτότητα η χώρα στην οποία γεννήθηκες και/ ή μεγάλωσες.

Φαντάσου να χρειάζεσαι άδεια διαμονής για να ζεις νόμιμα στη χώρα που γεννήθηκες και/ ή μεγάλωσες. Φαντάσου να μην έχεις δικαίωμα ψήφου στη χώρα όπου γεννήθηκες και/ ή μεγάλωσες. Φαντάσου να μην έχεις πλήρη πρόσβαση στην αγορά εργασίας της χώρας όπου γεννήθηκες και/ ή μεγάλωσες.   Η Generation 2.0 που διεκδικεί τα δικαιώματα 200.000 συμπατριωτών μας και συγκεντρώνει ηλεκτρονικά υπογραφές στο www.ithageneia.org. Ενώστε και τη δική σας φωνή μαζί τους. Είναι Έλληνες όσο κι εσύ!

Πηγή: lifo.gr

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…