Newsroom

Newsroom

Έλληνες stand up κωμικοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους Άλεξ Τιτκώβ και Θωμά Λαλο

Οι δύο καλλιτέχνες ξυκολοπήθηκαν από τα ΜΑΤ σε αντιφασιστική πορεία. 

συλληφθεντες

Στο πλευρό του stand up κωμικού Αλέξανδρου Τιτκώβ και του μουσικού Θωμά Λάλου που ξυκολοπήθηκαν από τα ΜΑΤ και συνελήφθησαν με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία στέκονται Έλληνες κωμικοί.

Σύσσωμη σχεδόν η ελληνική σκηνή της stand up κωμωδίας, ζητά μέσω των αναρτήσεών της την γνωστοποίηση του συμβάντος και του περιστατικού του ξυλοδαρμού, το οποίο έχει καταγραφεί σε βίντεο, ενώ κάνουν λόγο για σύλληψη βασισμένη σε ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία.

Ηλίας Φουντούλης, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Λάμπρος Φισφής και Αριστοτέλης Ρήγας είναι μόνο από τους κωμικούς που συμπαρίστανται στους δύο καλλιτέχνες.

Ο Λάμπρος Φισφής με ανάρτησή του, καταγγέλλει ότι «δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Αλέξανδρο Τιτκώβ και τον μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία»

Ακόμη, επισημαίνει ότι «η γνωστοποίηση και κοινοποίηση του συμβάντος, καθώς και του οπτικού υλικού, είναι σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης και την στήριξη στους αντιφασίστες συλληφθέντες, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.»

Αντίστοιχη κινητοποίηση υπάρχει και στο Twitter όπου η αλληλεγγύη στους συλληφθέντες εκφράζεται στα χάσταγκ #freealextitkov και #freethomaslalos. Εκεί συναντάει κανείς αναρτήσεις υποστήριξης πολλές από τις οποίες με χιούμορ, όπως άλλωστε αρμόζει και στο μέσο και σε κωμικούς.

Η ανάρτησή του:

Χθες (15/7) το απόγευμα, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Αλέξανδρο Τιτκώβ και τον μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και σε βίντεο. Αύριο (17/7) το μεσημέρι, περνάνε από ανακριτή όπου πιθανόν να τους απαγγελθούν κατηγορίες ακόμα και κακουργήματος.

Η γνωστοποίηση και κοινοποίηση του συμβάντος, καθώς και του οπτικού υλικού, είναι σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης και την στήριξη στους αντιφασίστες συλληφθέντες, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΙΤΚΩΒ ΚΑΙ ΘΩΜΑ ΛΑΛΟ.

Πηγή: avgi.gr

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…