Μεγάλη συζήτηση έχουν προκαλέσει στα social media οι εικόνες που δείχνουν Έλληνα στρατιωτικό να ορκίζεται στο Δωδεκάθεο, ενώ φέρεται να είναι μέλος και ομάδας δωδεκαθεϊστών.
«Με βαθιά συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία προαγωγής αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων από ιερέα της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας.
Αυτή είναι μία σπουδαία στιγμή για τη θρησκευτική ελευθερία και τον σεβασμό μέσα στο στράτευμα, καθώς για πρώτη φορά ο όρκος αυτός δόθηκε με το τυπικό της Ελληνικής Εθνικής Θρησκείας, καθώς και με τον προβλεπόμενο στρατιωτικό όρκο», αναφέρεται στην ανάρτηση η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες.
Τι απάντησε ο στρατιωτικός
Ο στρατιωτικός έδωσε τη δική του απάντηση μιλώντας στο Live News και τονίζοντας πως:
«Αυτά που λέγονται είναι λανθασμένα. Δεν έχω ορκιστεί στον Δία. Εγώ ορκίστηκα με τον στρατιωτικό όρκο κανονικά.
Ο στρατιωτικός όρκος είναι συγκεκριμένος. Όλα τα υπόλοιπα είναι του ιερέα.
Έχουν να κάνουν με την θρησκεία. Ξέρω ότι δεν έκανα κάτι κακό και παράνομο για αυτό και το έκανα. Ο στρατός ακολουθεί το Σύνταγμα του κράτους».
Έρευνα από το ΓΕΣ
Από την μεριά του το ΓΕΣ έχει ξεκινήσει έρευνα για το θέμα της ορκωμοσίας του στρατιωτικού και σημειώνει ότι:
«Όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ακολούθησαν την προβλεπόμενη τελετή ορκωμοσίας και την υπογραφή του πρωτοκόλλου που έγινε κανονικά.
Όσα απεικονίζονται έγιναν στη συνέχεια και διερευνώνται».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργεί όσα συνέβησαν δεν είναι παράνομα, ωστόσο το γεγονός ότι αξιωματικό των Ενόπλων Δυνάμεων ορκίζεται στους 12 θεούς του Ολύμπου, έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στα γραφεία και στους διαδρόμους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Διαβάστε επίσης:
Τουρκία: Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου CH-47 στην Άγκυρα – Πέντε τραυματίες
Πηγές του ΓΕΣ: «Απάτη τα SMS περί χρήγησης φύλλων πορείας» – Έρευνα για την διακίνησή τους
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια