Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό: Έτρωγαν με "χρυσά" κουτάλια σε χλιδάτα εστιατόρια και τα χρέωναν στην Ομοσπονδία

Ιδιαίτερη σχέση με την καλή κουζίνα φαίνεται πως είχαν τα μέλη του Δ.Σ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό αφού δεν δίσταζαν να κάνουν λογαριασμούς για «αδικαιολόγητα» γεύματα σε «χλιδάτα» εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Λογαριασμοί που για ένα και μόνο γεύμα ξεπερνούσαν ακόμα και τα 900 ευρώ.

577bb6e01dc524aa5f8b482f

Του Νίκου Σπυρόπουλου

Σύμφωνα με την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύει στο τεύχος που κυκλοφορεί το HOT DOC  το 2003 και το 2004, έτη για τα οποία έγινε ο σχετικός έλεγχος για τις δαπάνες παράθεσης γευμάτων, οι ελεγκτές εντόπισαν αρκετές αποδείξεις από εστιατόρια, οι οποίες καταχωρούνταν ως έξοδα της ΕΛΟΤ, χωρίς ωστόσο να αποδεικνύεται η αιτιολογία τους.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «διαπιστώθηκε πλήθος δαπανών για τις οποίες δεν αποδεικνύεται η συνδρομή των απαραίτητων προϋποθέσεων, δηλαδή η ύπαρξη ιδιαίτερων περιστάσεων που δικαιολογούν, στο πλαίσιο προβολής της Ομοσπονδίας και προαγωγής του αθλήματος του Ταεκβοντό, τη παράθεση εθιμοτυπικού γεύματος».

Από κινέζικο σε ψαράκι και από καλαμαράκια σε κατσικάκι!

Όπως αναφέρει η Έκθεση, για το Φεβρουάριο του 2003 βρέθηκε τιμολόγιο 169,05 ευρώ σε κινέζικο εστιατόριο στην Αθήνα. Για το γεύμα αυτό όμως δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από τις σχετικές διατάξεις του Νόμου ανάγκη «παράθεσης εθιμοτυπικού γεύματος». Για τον ίδιο μήνα, εντοπίστηκε μεταξύ άλλων τιμολογίων, ακόμη ένα ύψους 146 ευρώ σε γνωστό εστιατόριο στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Ένα από τα πιο «βαρβάτα» τιμολόγια που εντόπισαν κατά τον έλεγχό τους στα σχετικά έγγραφα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό οι αρμόδιοι ελεγκτές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφορά γεύμα σε πάρα πολύ γνωστό εστιατόριο της Βουλιαγμένης. Το ύψος της δαπάνης που κόπηκε εις βάρος του σχετικού προϋπολογισμού της ΕΛΟΤ ξεπέρασε τα 870 ευρώ!

Με βάση πάντα την Έκθεση που «καίει» πρώην αλλά και νυν μέλη της Ομοσπονδίας Ταεκβοντό, από τον Απρίλιο έως και τον Δεκέμβριο του 2003 εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων, τιμολόγια σε ταβέρνες και εστιατόρια σε Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Αθήνα και Χαλκίδα. Ο έλεγχος αποκάλυψε κομμένα τιμολόγια ύψους 536 ευρώ, 271 ευρώ, 236 ευρώ, 539 ευρώ, 280 ευρώ κλπ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ακόμα των υπέρογκων δαπανών που γινόντουσαν για ένα και μόνο «αδικαιολόγητο» γεύμα τη φορά, εντοπίζονται τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2003. Ειδικότερα, βρέθηκε σε ψαροταβέρνα – ουζερί στο Γαλάτσι τιμολόγιο ύψους 328 ευρώ, σε εστιατόριο στη Γλυφάδα 536 ευρώ και σε εστιατόριο στα Χανιά στην Κρήτη τιμολόγιο ύψους 962 ευρώ.

«Εξορμήσεις» για φαγητό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 2004 ήταν έτος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Παρά το γεγονός ότι οι Ελεγκτές το έλαβαν αυτό υπόψιν τους στον έλεγχό τους, εντόπισαν αδικαιολόγητες δαπάνες γευμάτων και για αυτό το έτος.

Για παράδειγμα, όπως επισημαίνουν στην Έκθεσή τους, εντοπίστηκε στο ίδιο «χλιδάτο» εστιατόριο στη Βουλιαγμένη τιμολόγιο για το Φεβρουάριο του 2004 ποσού 309,30 ευρώ. Τον Ιανουάριο για το ίδιο εστιατόριο, εντοπίστηκε τιμολόγιο ύψους 279 ευρώ ενώ το Μάρτιο και Μάιο βρέθηκε τιμολόγιο 612,32 ευρώ και 713,10 ευρώ αντίστοιχα. Ένα από τα πολλά τιμολόγια κόπηκε για πληρωμή γεύματος ύψους 430 ευρώ σε εστιατόριο στο Καλαμάκι.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του HOT DOC για την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό ΕΔΩ

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

6084787

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…