Έλληνες φοιτητές: Σε Αγγλία και Κύπρο για μεταπτυχιακά

Στα πανεπιστήμια της Κύπρου, μετά την Αγγλία, κατευθύνονται πλέον όλο και περισσότεροι Έλληνες φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές.

5a662eca1dc5242a458b460d

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια, λόγω και της οικονομικής κρίσης, κερδίζουν έδαφος τα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως τα οποία επιζητούν και αρκετοί νέεοι απόφοιτοι παλαιότερων ετών, στην προσπάθειά του να βρούν δουλειά άνθρωποι που εργάζονται ήδη και επιθυμούν να βελτιώσουν τα προσόντα τους και τη θέση τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι απο χίλιοι διακόσιοι μεταπτυχιακοί φοιτητητές εξ αποστάσεως από την Ελλάδα σπουδάζουν αυτή την περίοδο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ από το 2013 που ξεκίνησαν τα προγράμματα αυτά το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο έχει δώσει περισσότερους απο χίλιους πεντακόσιους μεταπτυχιακούς τίτλους εξ αποστάσεως, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του υδρύματος δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού.

Αρκετά αντίστοιχα πτυχία έχουν δώσει και τα υπόλοιπα κυπριακά πανεπιστήμια.

Οι μεταπτυχιακοί αυτοί τίτλοι, όπως εξηγεί ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Μανώλης Μπεντενιώτης, αναγνωρίζονται πλήρως από την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι κράτος – μέλος της ΕΕ και αυτομάτως από την Ελληνική Δημοκρατία.

Τα προγράμματα ξεκινούν τον Οκτώβριο ή τον Φεβρουάριο, ο χρόνος φοίτησης διαρκεί 18 μήνες, η διδασκαλία και οι εργασίες γίνονται μέσω Ίντερνετ.

Τα προγράμματα σπουδών που επιζητούν οι φοιτητές από την Ελλάδα είναι τα οικονομικά, η διοίκηση επιχειρήσεων, ο κλάδος της διαφήμισης, η δημόσια υγεία, αλλά και ο τομέας της εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής.

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

persefoni1

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης καταπλέει το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για…

Εθνική Δανίας: Οι διεθνείς αρνήθηκαν αύξηση μισθού για να έχει η ομάδα γυναικών ίση αμοιβή

ΔΑΝΙΑ

Εθνική Δανίας: Οι διεθνείς αρνήθηκαν αύξηση μισθού για να έχει η ομάδα γυναικών ίση αμοιβή

Την ώρα που στην Ελλάδα ορισμένοι δηλώνουν ότι ο ανδρισμός είναι να χτυπάς μια γυναίκα…