Ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία δίπλα – δίπλα στο Αιγαίο (εικόνες)

Ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία συνεργάστηκαν στο Αιγαίο. Αν και το τελευταίο διάστημα οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι και οι καλύτερες, οι δυο χώρες συνεργάστηκαν στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ.

5aead63a1dc5242d3d8b4613

Ειδικότερα, τη Δευτέρα διεξήχθη συνεκπαίδευση με μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 -SNMG2 στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου.

Η συνεκπαίδευση συνέβαλε στην ενίσχυση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας και ετοιμότητας καθώς και στην προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των συμμετεχόντων σε Συμμαχικό επίπεδο, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Από πλευράς Ελλάδας συμμετείχαν η φρεγάτα «Αδρίας» με το οργανικό της ελικόπτερο, η πυραυλάκατος «Μυκόνιος», η κανονιοφόρος «Αρματωλός» και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από συμμαχικής πλευράς συμμετείχαν το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS DUNCAN, η ισπανική φρεγάτα ESPS VICTORIA, η γερμανική φρεγάτα FGS BAYERN, και η τουρκική φρεγάτα TCG GEMLIK).

Δείτε φωτογραφίες:








Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…