«Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς»: Οι οπαδοί του τέως αποθέωσαν τον «πρώην»

Στιγμές παραφροσύνης στην Μητρόπολη

Screenshot 6 12

Ο Αντώνης Σαμαράς όχι απλά πήγε στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αλλά προκάλεσε και ντελίριο στους ορκισμένους οπαδούς του έκπτωτου που έχουν μαζευτεί στη Μητρόπολη από νωρίς.

Λίγο πριν τις 10:00 το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του έκαναν την εμφάνιση τους στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να τιμήσουν τον τέως και έτυχαν αποθεωτικής υποδοχής. Μάλλον γιατί τα όρια μεταξύ Δεξιάς, Νέας Δημοκρατίας, ακροδεξιάς και… στέμματος δεν είναι τελικά τόσο ευδιάκριτα.

«Ελλάς-Ελλάς-Αντώνης Σαμαράς», φώναζε με πάθος το βασιλικό κοινό που λίγη ώρα πριν φώναζε:«Ψωμί-ελιά και Κώτσο βασιλιά».

Η δήλωση Σαμαρά που προκάλεσε πολιτικό σεισμό

Είχε προηγηθεί η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού με ξεκάθαρες βολές κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

«Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους», σημειώνει με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς υπενθυμίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη το παρελθόν και το παρόν της δεξιάς παράταξης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά:

“Ο τέως βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή. Είναι ιερή – και μακροχρόνια παράδοση των Ελλήνων – μπροστά στο θάνατο ενός ανθρώπου να στέκονται με σεβασμό. Κι αυτό πέρα από Ελληνική είναι και παγκόσμια παράδοση Πολιτισμού.

Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ένα άνθρωπο που υπήρξε ο συνταγματικός Ανώτατος άρχων της χώρας και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ υπήρξε και Ολυμπιονίκης που τίμησε τα ελληνικά χρώματα διεθνώς.

Οι Έλληνες με δημοψήφισμα έβαλαν τέλος στο θεσμό της Βασιλείας – ήδη από το 1974. Ο ελληνικός λαός τον έκρινε από τότε. Η Ιστορία θα τον κρίνει κι αυτή…

Ο θάνατος του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδας δεν είναι – ούτε μπορεί να είναι – πολιτική είδηση. Δεν κλείνει κανένα “πολιτικό κεφάλαιο” – αυτό έχει κλείσει εδώ και 49 χρόνια. Ούτε μπορεί ούτε πρέπει να διχάζει. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος είχε αποδεχθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και δεν δημιούργησε κανένα πολιτικό πρόβλημα.

Ο θάνατος ενός πρώην Ανώτατου Άρχοντα όμως – πέρα από την ανθρώπινη πλευρά – έχει συμβολική σημασία. Δείχνει το πώς οι Έλληνες στέκονται απέναντι στην Ιστορία τους. Οι Δημοκρατίες δεν αποσιωπούν το παρελθόν τους. Μόνο τα αυταρχικά καθεστώτα συνηθίζουν να “σβήνουν φωτογραφίες” και σελίδες ολόκληρες…

Η Δημοκρατία είχε πει κάποτε ο Μιτεράν είναι, τελικά, η διαχείριση των συμβόλων. Και η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει. Σε κάθε τέτοιο θλιβερό γεγονός, δίνουμε εξετάσεις ανθρωπιάς και Πολιτισμού. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου προς την οικογένειά του.”

 

Καινούργιου: Αποχώρησε από την εκπομπή λόγω… Λαζόπουλου – «Ρεζίλι! Συνεχίστε μόνοι σας» (video)

Καινούργιου

Καινούργιου: Αποχώρησε από την εκπομπή λόγω… Λαζόπουλου – «Ρεζίλι! Συνεχίστε μόνοι σας» (video)

«Δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι. Γεια σας! Συνεχίστε οι υπόλοιποι», ανέφερε η Κατερίνα Καινούργιου και…