"Ελλαδέμποροι"

Πάμε πάλι, γιατί υπάρχουν παιδάκια στην τάξη που δεν καταλαβαίνουν. Όχι. Δεν είναι όλοι αυτοί που κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, φασίστες, εθνικιστές ή ακροδεξιοί.

5a745ee41dc52475698b45ab

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε πως τα συλλαλητήρια και οι διαδηλώσεις είναι, εν γένει, ένδειξη δημοκρατικού σφυγμού σε μια κοινωνία. Ειδικά αν αυτή η κοινωνία υφίσταται επί σειρά ετών ένα δημοσιονομικό «Άουσβιτς» και έναν άνευ προηγουμένου εργασιακό μεσαίωνα, τα συλλαλητήρια και οι διαδηλώσεις είναι απαραίτητα.

Αφού ξεκαθαρίσαμε -για άλλη μια φορά- τα παραπάνω, ας κοιτάξουμε προσεκτικά ποιοι διοργανώνουν τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό. Γιατί αυτοί που το διοργανώνουν και αρκετοί από τους φορείς που θα συμμετάσχουν είναι και φασίστες και εθνικιστές και ακροδεξιοί.

Όταν λοιπόν λαμβάνεις μέρος σε μια συγκέντρωση που διοργανώνεται από άτομα που μιλάνε για «σφαίρες στο κεφάλι», που συμμετείχαν σε πογκρόμ μαζί με νεοναζί κατά θεατρικών παραστάσεων, παραστρατιωτικές και παραθρησκευτικές ομάδες που πιστεύουν στη θεωρία της «επίπεδης γης» και διακινούν άρθρα με τίτλο «Άγιος Παΐσιος: Θα είμαι και εγώ στο συλλαλητήριο»… ε, τότε ίσως θα πρέπει να ψαχτείς λίγο. Τώρα ξέρεις.

Αυτό λοιπόν πρέπει να το γνωρίζουν οι -όποιοι- δημοκράτες πολίτες που θα κατέβουν να φωνάξουν για κάτι που μέσα τους φαντάζει άδικο, όπως αυτοί το ορίζουν και είναι δικαίωμά τους. Να ξέρουν, πως η παρουσία τους θα νομιμοποιήσει τους ακροδεξιούς και τους εθνικιστές, θα τους δώσει λόγο ύπαρξης… και αυτό είναι μεγάλο βάρος.

Έπειτα από 25 χρόνια αδιάλλακτης στάσης, η κυβέρνηση των Σκοπίων κάνει, για γεωπολιτικούς λόγους ένα βήμα πίσω και ζητεί να «τα βρούμε» στη βάση αυτών που και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έθεταν -σωστά- ως προαπαιτούμενο. Δηλαδή, σύνθετη ονομασία (με τον όρο Μακεδονία) και γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Αντί λοιπόν να υπάρχει συναίνεση ώστε να τελειώνουμε με αυτό το εθνικό βάρος που μας κληρονόμησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Σαμαρά το 91, οι ντόπιοι “Ελλαδέμποροι” προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης και έντασης, μπας και πέσει η κυβέρνηση. Αυτό ζούμε.

Το πράγμα, όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή του συλλαλητηρίου, γίνεται όμως ολοένα και καλύτερο. Η ΝΔ -που οι μάσκες του δήθεν ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού έχουν πέσει εδώ και καιρό- προσπαθεί να «καπελώσει» ένα συλλαλητήριο με εθνικό χρώμα, και να το μετατρέψει επικοινωνιακά σε… μπλε-αντικυβερνητίκ. Μέσω, μάλιστα, του ανεπίσημου Εκπροσώπου Τύπου, του Άρη Πορτοσάλτε και δεκάδων άλλων βουλευτών και στελεχών, το κόμμα που δημιούργησε το πρόβλημα με την ονομασία των Σκοπίων, έχει ποντάρει όλα του τα λεφτά στην ένταση και τον εθνικισμό.


Ζούμε, χρόνια τώρα, την εθνική τραγωδία του να θεωρούνται πατριώτες, οι πατριδοκάπηλοι, οι ακραίοι και οι ημιμαθείς εθνικιστές. Να ντροπιάζουν την έννοια του πατριωτισμού εγκληματίες νεοναζί και υστερικοί τηλε-πλασιέ. Να πουλάνε “πατρίδα, οικογένεια και θρησκεία”, τσεκουροφόροι ακτιβιστές. “Επιστήμονες” της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν αναγάγει το κιτς, σε επιστήμη και γόνοι πολιτικών οικογενειών που αν δεν κουβαλούσαν το όνομά τους δε θα έβρισκαν δουλειά ούτε σε θυρωρείο γραφείων γερμανικής πολυεθνικής…

Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα που έχουμε υποστεί ως κοινωνία. Να ανεχόμαστε να μας σηκώνουν το δάχτυλο περί πατριωτισμού, οι νεοναζί, οι εθνικιστές και τα πολιτικά τζάκια που χρεοκόπησαν τη χώρα.

ΥΓ. Το πολιτικό “σκουπίδι” που είναι αυτή τη στιγμή αντιπρόεδρος στην άλλοτε κραταιά κεντροδεξιά παράταξη, δεν έχει διστάσει να καθυβρίσει από τον ιδρυτή της παράταξής του μέχρι τον Κώστα Καραμανλή, τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αδίστακτος… γενικώς.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…