Newsroom

Newsroom

Αυξάνεται η παραγωγή μασκών στην Ελλάδα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας - Μαύρη αγορά στις τιμές πώλησής της   

ek mald 1

Ενισχύεται η ελληνική παραγωγή μασκών ενώ συνεχίζεται η καταγραφή αποθεμάτων υγειονομικού υλικού των επιχειρήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παναγιώτης Σταμπουλίδης «συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο της FiberTex, κ. Γ. Χρηστίδη και τη συνεργάτιδά του, κ. Χρυσάνθη Παπασπυράτου» όπως γνωστοποίησε ο υπουργός με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο υπουργός σημειώνει στην ανάρτηση ότι συνεχάρη την FiberTex για την αρωγή της εταιρίας στην ελληνική παραγωγή μασκών κατά του COVID-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία προχωράει σε νέα επένδυση στην Κόρινθο και σύμφωνα με το σχεδιασμό θα παράγει 10 εκατομμύρια μάσκες το μήνα. Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές λιανικής, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-katanalotis που δημιούργησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παρόλα αυτά η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας που ανακοινώθηκε από χτες, θα έπρεπε να συνοδεύεται από την ελεύθερη προσφορά της. Αν οι Έλληνες πολίτες είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα στα καταστήματα λιανικής, άλλο τόσο υποχρεωμένοι είναι και η πολιτεία και οι καταστηματάρχες να τους την παρέχουν δωρεάν. 

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…