"Ελευθεροτυπία": Πρωτοφανής αποκλεισμός των δημοσιογράφων από τη διαχείριση της ιστοσελίδας

Τον αποκλεισμό τους από κάθε πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης της ιστοσελίδας enet.gr καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και το…

eleftherotypia 15

Τον αποκλεισμό τους από κάθε πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης της ιστοσελίδας enet.gr καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και το site.

Παρά την απόφασή του για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, οι εργαζόμενοι διαπίστωσαν ότι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα, ότι το «μαύρο» συνεχίστηκε.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων σε Ελευθεροτυπία, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και enet.gr:

«Έκπληκτοι οι εργαζόμενοι και οι δημοσιογράφοι στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (enet.gr) διαπίστωσαν ότι αποκλείστηκαν από κάθε πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου της ιστοσελίδας!

Η πραξικοπηματική αυτή ενέργεια, που παραπέμπει στο μαύρο της ΕΡΤ, έγινε αιφνιδιαστικά σήμερα το μεσημέρι -άγνωστο με εντολή ποιου από τη διοίκηση της εταιρείας, που εκδίδει την εφημερίδα (ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ ΑΕ). Το μπλόκο έγινε αμέσως μετά την ανάρτηση ανακοίνωσης του κ. Χάρη Οικονομόπουλου στην ιστοσελίδα (ως “απάντηση” στο ψήφισμα των εργαζομένων που προηγήθηκε), ανάρτηση η οποία είναι άγνωστο από ποιον πραγματοποιήθηκε και πάντως όχι από δημοσιογράφο-εργαζόμενο στην εφημερίδα.

Το «μαύρο» στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας συνεχίστηκε και μετά τις 17:00, σήμερα Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, όταν και οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων μέχρι την Δευτέρα (έπειτα από εννέα ημέρες απεργίας). Εξακολουθούν οι δημοσιογράφοι-διαχειριστές περιεχομένου στο enet.gr να μην έχουν καμία απολύτως πρόσβαση στην ιστοσελίδα της “Ελευθεροτυπίας”. Ταυτόχρονα οι δημοσιογράφοι-διαχειριστές αποκλείστηκαν και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της “Ελευθεροτυπίας” (facebook, twitter)! Το κοινό εξακολουθεί να στερείται της ενημέρωσης σε ό,τι αφορά την τρέχουσα ειδησεογραφία.

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα καταγγέλλουν την προκλητική ενέργεια – φίμωση της ενημέρωσης και καλούν τα δημοσιογραφικά σωματεία, συναδέλφους στα ΜΜΕ και φορείς να πάρουν θέση.»

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του Χάρη Οικονομόπουλου:

«Προς Εργαζομένους στην Τρίτη Όψη Α.Ε.

Με το χθεσινό ψήφισμά σας, το οποίο πληροφορήθηκα από το Enet, απαιτείτε τη συμμετοχή σας στη διοίκηση και τον έλεγχο της εκδότριας εταιρείας.

Η συμμετοχή αυτή, που όσες φορές σας είχε προταθεί άλλες τόσες την είχατε απορρίψει, γίνεται δεκτή από τους μετόχους.
Δεν μένει παρά να την εξειδικεύσετε από σήμερα και μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, συντεταγμένα, με ανάληψη ακόμη και του μετοχικού ελέγχου, είτε συμμετέχοντας ατομικά, είτε μέσω συνεταιρισμού.

Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα που επιδιώκετε, η απόφαση θα πρέπει να προβλέπει την κεφαλαιοποίηση του συνόλου των δεδουλευμένων σας, ώστε να αναλάβετε και την διοίκηση την οποία η απόφασή σας επιχειρεί να υποκαταστήσει. Μόνος περιορισμός στον απόλυτο οικονομικό, διοικητικό και εν γένει έλεγχο της εταιρείας από τον συνεταιρισμό που επιθυμείτε θα παραμείνει η διατήρηση από την μέχρι σήμερα πλειοψηφούσα μέτοχο του δικαιώματος ορισμού μέλους στο Δ.Σ. με δεύτερη υπογραφή για την έγκριση δαπανών.

Μετά και την αποδοχή από την εταιρεία της έστω και αναρμοδίως προφορικά υποβληθείσας παραίτησης αυτού στον οποίον είχαν ανατεθεί καθήκοντα διευθυντή της εφημερίδας, δεν είναι εφικτό η έκδοση της εφημερίδας να επαναληφθεί μέχρι την ολοκλήρωση των ανωτέρω.

Από σήμερα και στο εξής δεν υπάρχει κανένας λόγος εγώ και οι συνεργάτες μου να παριστάμεθα σε οποιαδήποτε αντιδικία εργαζομένων με την εταιρεία.

Από εδώ και μπρος πορεύεστε μόνοι σας. Σας εύχομαι ολόψυχα καλό δρόμο.»

Οι εργαζόμενοι μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη, εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:

«Εμείς, οι εργαζόμενοι στην “Ελευθεροτυπία”, την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και το Enet, σε συνέλευσή μας σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, αποφασίσαμε τα παρακάτω:

Να ζητήσουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την εκδότρια εταιρεία για την άμεση καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους ενός μισθού και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων εννέα μηνών που οφείλει η εταιρεία.

Περιμένουμε από τον Χάρη Αθανασίου Οικονομόπουλο να εφαρμόσει την εκπεφρασμένη -ενώπιον των σωματείων και εκπροσώπων των εργαζομένων- επιθυμία του να αποχωρήσει από την έκδοση της εφημερίδας

Να προκρίνουμε την ανάληψη της έκδοσης της εφημερίδας από συντακτική επιτροπή

Να ζητήσουμε έλεγχο των οικονομικών της εφημερίδας, αφού είμαστε ήδη 9 μήνες απλήρωτοι

Να κοινοποιήσουμε στους αναγνώστες μας τους λόγους που μας οδήγησαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις και το πώς αυτές κλιμακώνονται.

 

Να ζητήσουμε έλεγχο των διαφημιστικών τιμολογίων και τον επιμερισμό τους, σε αναλογία 80 προς 20, σε μισθοδοσία εργαζομένων και λειτουργικά έξοδα για την έκδοση της εφημερίδας. Όπως είναι ανελαστικά τα έξοδα της εκτύπωσης, να είναι ανελαστική και η καταβολή των μισθών.

 

Σε περίπτωση που τα 1, 2, 4 και 6 γίνουν δεκτά από τη διοίκηση και δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για τα 3 και 5, κυκλοφορεί το Κυριακάτικο και το Δευτεριάτικο φύλλα και σε νέα συνέλευσή μας, τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι, επανεκτιμούμε τις εξελίξεις, και αποφασίζουμε για τις μετέπειτα κινήσεις μας.

 

Καλούμε τους συναδέλφους μας στα άλλα ΜΜΕ να στηρίξουν τον αγώνα μας

 

Διεκδικούμε την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και υπογραμμίζουμε ότι αυτό οφείλουν να διεκδικούν τα σωματεία μας

 

Σκιαγραφούμε τους δρόμους εργατικού ελέγχου, συνεταιρισμού και αυτοδιαχείρισης που ανοίγουν οι σημερινές συγκυρίες

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…