Newsroom

Newsroom

Ελεύθερος με όρους ο Μπαρμπαρούσης, υπό κατ' οίκον περιορισμό η Ζαρούλια

Ελεύθερος με 20.000 ευρώ χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του  ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ενώ…

mparmparousis zaroulia

Ελεύθερος με 20.000 ευρώ χρηματική εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία του  ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ενώ προσωρινά τίθεται υπό κατ’ οίκον περιορισμό η Ελένη Ζαρούλια, μετά τη διαφωνία ανακριτριών και εισαγγελεα, αφού ο δεύτερος ζητούσε την προφυλάκιση της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Η Ελένη Ζαρούλια θα παραμείνει υπό κατ’ οίκον περιορισμό με μόνη εξαίρεση όταν θα πρέπει να παρευρεθεί στη βουλή για την άσκηση των βουλευτικών της καθηκόντων, έως ότου το Δικαστικό Συμβούλιο λύσει τη διαφωνία ανακριτριών-εισαγγελέα. Στη σύζυγο του Νίκου Μιχαλολιάκου επιβλήθηκε επίσης ο όρος της απαγόρευσης εξόσου από τη χώρα.

Ο Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης απολογήθηκε το πρώι της Τετάρτης για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και με εμφανώς ειρωνικό ύφος είπε στους δημοσιογράφους: «Ήρθα να πω στην κ. Κλάπα (σ.σ. ανακρίτρια) πόσο καλό παιδί είμαι και να φύγω». Στον βουλευτή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποδίδεται εκτός από γνώση των παράνομων ενεργειών της εγκληματικής οργάνωσης και συμμετοχή σε συγκεκριμένες πράξεις, όπως σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι.

Η Ελένη Ζαρούλια από την πλευρά της, παρέδωσε υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες, που της αποδίδονται. Ωστόσο, ενώπιον των ανακριτριών, η βουλευτής, σύζυγος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, επικαλέσθηκε το δικαίωμα της σιωπής. Υπενθυμίζεται ότι οι εφέτες ανακρίτριες με τα κατηγορητήριά τους καταλογίζουν στους βουλευτές του κόμματος ότι γνώριζαν και επικροτούσαν τις παράνομες ενέργειες, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, στοχοποιημένες επιθέσεις, εμπρησμούς κλπ, «καθώς επρόκειτο για δραστηριότητα “κατ’ εφαρμογήν των καταστατικών αρχών και επιδιώξεων της οργάνωσης”».

Ενδεικτικά οι δύο εφέτες περιλαμβάνουν στα κατηγορητήρια, μεταξύ άλλων, τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη κ.α.

 

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους