Newsroom

Newsroom

Ελεύθερος με εγγύηση ο Γιάννος Παπαντωνίου

Μετά την απολογία του το πρωί στον ανακριτή για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες ο Γιάννος Παπαντωνίου αφέθηκε ελεύθερος…

Μετά την απολογία του το πρωί στον ανακριτή για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες ο Γιάννος Παπαντωνίου αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ. Ο πρώην υπουργός εμφανίζεται να μην αναφέρει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του 2008 τις τραπεζικές καταθέσεις της συζύγου του, ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων που εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ.

Με εγγύηση 20.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερη και η σύζυγος του πρώην υπουργού Σταυρούλα Κουράκου η οποία διατηρούσε τον επίμαχο λογαριασμό στην τράπεζα HSBC στη Γενεύη.

O ίδιος ο κ. Παπαντωνίου με υπόμνημά του στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής είχε παραδεχθεί την ύπαρξη του λογαριασμού, είχε υποστηρίξει ωστόσο ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε δημιουργηθεί αν αγνοία του και τα χρήματα που ήταν κατατεθειμένα σε αυτόν ανήκαν στη σύζυγό του και στον πρώην άνδρα της, Θεόδωρο Ουσταμπασίδη και προορίζονταν για τις σπουδές των δύο παιδιών τους.