Newsroom

Newsroom

Ελεύθερος με εγγύηση 50 χιλιάδων ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπιάς

Του Μάκη Νοδάρου

dikastirio 9

Του Μάκη Νοδάρου

Ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στην Ανακρίτρια Πύργου , ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιος Κοτζιάς ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία προχθές τα ξημερώματα ,  ως «τσιλιαδόρος» απορριμματοφόρων του δήμου του που επιχειρούσαν να ρίξουν σκουπίδια εντός δασικής έκτασης και δίπλα από την κοίτη του ποταμού Αλφειού . Σε βάρος του η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πύργου άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας που με τις πράξεις του ντρόπιασε την χώρα μας διεθνώς , μετά την έξοδό του από το γραφείο της Ανακρίτριας εμφανίστηκε στους δημοσιογράφους ως «λαϊκός ήρωας» ! που παρανόμησε για το καλό της κοινωνίας και των πολιτών που εκπροσωπεί… Μάλιστα επικαλέστηκε τους νόμους του Κράτους που ο ίδιος καταπάτησε,  κάνοντας λόγο για στάση ευθύνης …απέναντι στον δήμο !

« Στη ζωή μου έμαθα να κάνω πάντα το σωστό. Στην πρόσφατη δήλωση που έκανα στην ανακοίνωση καθόδου μου στις εκλογές, είχα πει ότι στα δύσκολα δε λιποτακτώ. Ως δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας γνώμονα είχα το συμφέρον του δήμου μου και των συμπολιτών μου. Τη συνείδησή μου και το σεβασμό στους νόμους και το Σύνταγμα του Κράτους. Η πράξη για την οποία κατηγορούμαι, είναι μια πράξη για μένα ευθύνης,  απέναντι στους συμπολίτες μου αλλά και σε αυτούς που μας στηρίζουν. Ήταν μια πράξη που είχε σχέση, με την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας αφενός και αφετέρου, με την εικόνα της Ολυμπίας που όπως αντιλαμβάνεστε είναι μια εικόνα που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας αλλά είναι μια εικόνα που πηγαίνει στο εξωτερικό. Νομίζω ότι είναι μια στάση ευθύνης, είναι μια στάση που το καθήκον με καλεί και ανέλαβα όλη την ευθύνη και όλο το βάρος. Ευχαριστώ όλους εσάς μου μας συμπαρασταθήκατε.» –  ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς αφήνοντας άναυδους τους πάντες.

Την πρωτοφανή ενέργεια του δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας,  να εποπτεύει και να καλύπτει με την παρουσία του ως τσιλιαδόρου την καταστροφή του ποταμού Αλφειού και του δάσους , χαρακτήρισε ως «πολιτική γενναιότητα »  μερίδα του τοπικού Τύπου της Ηλείας που επεσήμανε ότι ο κ. Κοτζιάς «έβαλε την προσωπική του ελευθερία σε κίνδυνο για το καλό των δημοτών του».

Ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας μιλώντας στο apokalypseis.com επιβεβαίωσε ότι μετά την αυτοψία της υπηρεσίας του στον χώρο διαπιστώθηκε και επίσημα  ότι η περιοχή είναι δασική και εφάπτεται με τον ποταμό Αλφειό . Ο δασάρχης έκανε λόγο για πρωτοφανή οικολογική καταστροφή στο δάσος και στο ποτάμι.

Πηγή: apocalypseis.com

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων