Newsroom

Newsroom

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Ζερβός και Αθανασόπουλος

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ αφέθηκαν σήμερα ο νυν και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος…

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και με την καταβολή εγγύησης 30.000 ευρώ αφέθηκαν σήμερα ο νυν και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός και ο Τάκης Αθανσόπουλος.

Και οι δύο παρουσιάστηκαν ενώπιων του εισαγγελέα για το θέμα των επιχορηγήσεων της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν για ταξίδια αλλά και αδιαφανείς δαπάνες.

Η εισαγγελική έρευνα είχε ξεκινήσει με βάση το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή. Το πόρισμα διαπίστωνε μεταβιβάσεις ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ. Τα ποσά δόθηκαν είτε με τη μορφή δανείων είτε με τη μορφή έκτακτων επιχροηγήσεων για διάφορους σκοπούς.

Χθες παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 26 Απριλίου.

Μεγάλο ερωτήμα τίθεται πλέον με την παραμονή του κ. Ζερβού στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Στον οποίο η κυβέρνηση φαίνεται ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Το HOTDOC με διάφορα δημοσιεύματα τα οποία έχουν προκαλέσει την παρέμβαση εισαγγελέα έχει αποκαλύψει σωρεία παρατυπιών σε διαγωνισμούς και έργα που έγιναν επί των ημερών του κ. Ζερβού.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Αθανασόπουλος έχει ήδη υποχρεωθεί σε παραίτηση από το ΤΑΙΠΕΔ, μετά και τις απαγγελίες κατηγοριών σε βάρος του για αποφάσεις που έλαβε από το πόστο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ.