Ελεύθεροι και οι τέσσερις τελευταίοι Τούρκοι αξιωματικοί

Ελεύθεροι έχουν αφεθεί πλέον και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, λόγω παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

5a48bc0e1dc5244a4a8b459a

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, απελευθερώθηκαν και οι τέσσερις τελευταίοι Τούρκοι στρατιωτικοί που βρισκόντουσαν υπό κράτηση στο Ολυμπιακό Χωριό της Αθήνας, μετά την πάροδο της περιόδου κράτησης των 18 μηνών.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους, Όμηρος Ζέλιος στην Hurriyet οι τέσσερις στρατιωτικοί που αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, διαμένουν πλέον υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε απόρρητη τοποθεσία.

Η απόφαση – «σταθμός» του ΣτΕ

Το «πράσινο» φως για τη χορήγηση ασύλου για τον πρώτο τούρκο αξιωματικό άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα του τότε υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον έναν εκ των οκτώ τούρκων στρατιωτικών, τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, Σουλεϊμάν Οζκαγιανακτσίμ.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι «πιλοτική» αφού σύμφωνα με τον νόμο 3900/2010 εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη και κατά συνέπεια αφορά και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς.

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018