Newsroom

Newsroom

Ελεύθεροι χωρίς όρους Π. Δούκας και Γ. Βουλγαράκης

Ελεύθεροι και χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της…

Ελεύθεροι και χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης καθώς επίσης και η σύζυγός του Αικατερίνη Πελέκη.

Σε βάρος τους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες μετά τις αποκαλύψεις του HOTDOC για την εμπλοκή τους στη λίστα Λαγκάρντ. Συγκεριμένα ο κ. Βουλγαράκης εμφανίζονταν να διαθέτει αδήλωτο τραπεζικό λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ ο οποίς σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα φέρεται να ανήκει σε εξωχώρια εταιρεία με συνδικαιούχο την κ. Πελέκη.

Η κατηγορία σε βάρος τους απαγγέλθηκε μετά τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Δούκας κλήθηκε σε απολογία, καθώς διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.

Ο κ. Βουλγαράκης κλήθηκε μετά από στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ, όπου εμφανίζεται τραπεζικός λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ, ποσό που φαίνεται να μην δηλώθηκε.

Πριν από λίγες μέρες είχε κληθεί σε απολογία ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η συζυγός του, αναφορικά με την εμπλοκή τους στη λίστα Λαγκάρντ. Και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, με την επιβολή εγγύησης 50.000 ευρώ στον πτώην πολιτικό και 20.000 ευρώ στη σύζυγο του.