Ελεύθεροι έξι από τους κατηγορούμενους για επεισόδια ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 6 από τους 29 κατοίκους Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης που απολογήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου σχετικά με μια…

skouries 4 0

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 6 από τους 29 κατοίκους Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης που απολογήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου σχετικά με μια σωρεία αδικημάτων που αφορούν την υπόθεση Λάκκος Καρατζά μεταξύ αυτών και την συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σε τέσσερις κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να μην πλησιάζουν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων το εργοτάξιο και τις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός», όπως επίσης να μην πλησιάζουν σε απόσταση δέκα μέτρων τους εργαζόμενους-μεταλλωρύχους της εταιρείας που διαμένουν στην Ιερισσό. Επιπλέον τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, που κατηγορείται ως ιδρυτής της “εγκληματικής οργάνωσης”, επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και η παρουσία στο αστυνομικό τμήμα του τόπου όπου διαμένει μια φορά τον μήνα.

Ο έκτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.

Από το πρωί οι πρώτοι 6 από τους 29 κατηγορούμενους πέρασαν από ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου συναγωνιστές τους συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, με τις απολογίες άλλων δέκα κατηγορουμένων για την υπόθεση, ενώ την Τετάρτη θα δώσουν εξηγήσεις οι τελευταίοι 13 κατηγορούμενοι.