Newsroom

Newsroom

Ελεύθερη πτώση στον αγοραστικό τζίρο των Χριστουγέννων

Σημαντική πτώση της τάξης τού 10% σε σχέση με την ούτως ή άλλως καταστροφική περσινή χρονιά (η οποία και πάλι…

magazia

Σημαντική πτώση της τάξης τού 10% σε σχέση με την ούτως ή άλλως καταστροφική περσινή χρονιά (η οποία και πάλι ήταν χειρότερη από τον προπερσινό όλεθρο κ.ο.κ.) σημείωσε ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων στη διάρκεια των εορτών και κυμάνθηκε στα 6,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, ο εορταστικός τζίρος ήταν μειωμένος κατά 800 εκ. ευρώ σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο (7,6 δισεκατομμύρια ευρώ ο τζίρος του 2012), ενώ αν γίνει σύγκριση με τα έτη από το 2008 και μετά, οι πωλήσεις έχουν υποστεί καθίζηση: ο εορταστικός τζίρος το 2008 ήταν 21,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 (κυρίως στο δεύτερο δεκαπενθήμερο) ήταν μόλις…6,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά καλύπτει το 25% του ετήσιου τζίρου.

Σύμφωνα με τον τον κ. Κορκίδη, το Σαββατοκύριακο πριν τα Χριστούγεννα και η Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου ήταν οι καλύτερες ημέρες από πλευράς πωλήσεων. Πρώτα στην προτίμηση των καταναλωτών ήταν τα παιδικά ρούχα και παιχνίδια, ακολούθησαν τα είδη ένδυσης – υπόδησης, τα gadgets, τα καλλυντικά και τα βιβλία. «Όσο για το …μπάχαλο της τελευταίας Κυριακής του χρόνου, η οποία σαφώς και έπρεπε να είναι μία από τις 7 Κυριακές του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, νομίζω ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η προχειρότητα αυτών που μπορούν και δεν θέλουν και η σκοπιμότητα αυτών που θέλουν και δεν μπορούν να ανοίξουν τις Κυριακές. Ελπίζω τα λάθη της χρονιάς που πέρασε να είναι προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας», συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

«Η επιλογή της συνεχούς υπερφορολόγησης από την τρόικα, εξακολουθεί να δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια, αφού πέντε στις δέκα Ο.Ε., ατομικές και Ε.Ε. καθώς και τέσσερις στις 10 Α.Ε. και ΕΠΕ αναμένουν επιδείνωση της ρευστότητάς τους και το 2014» συνεχίζει και καταλήγοντας δηλώνει πως ελπίζει το 2014 να υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση με τους εργαζόμενους στο εμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, σε εμπορικές Α.Ε. και ΕΠΕ οι πωλήσεις και τα μεικτά κέρδη σημείωσαν για πέμπτο συνεχές έτος πτώση, κατά 10,5% και 13,4% αντίστοιχα. Το καθαρό λειτουργικό αποτέλεσμα παρά τον περιορισμό των δαπανών, παρέμεινε ζημιογόνο, ενώ η πτωτική πορεία δεν αναμένεται να σταματήσει όσο συνεχίζεται η μνημονιακή εξόντωση της χώρας. Είναι σαφές ότι νεοφιλελεύθερα καραγκιοζιλίκια τού στυλ “λευκές νύχτες” και άλλες παρόμοιες προκλητικές ανοησίες, όσο κι αν υπερπροβάλλονται χαζοχαρούμενα, δεν μπορούν να διορθώσουν τη μαύρη πραγματικότητα που υπακούει σε έναν και μόνο κανόνα: χωρίς εισοδήματα, αγορές ΔΕΝ μπορούν να υπάρξουν, όποια τεχνάσματα κι αν επιστρατευτούνα.

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Καταγραφή 22

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Υποδείξεις σε Ισπανό δημοσιογράφο, μετά από ερώτηση του τελευταίου, έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ…

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

profile player 960x540 16

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

Έντονη διαφωνία με τον Γιάννη Πρετεντέρη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά…

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

image 4

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Δικαιώθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι από το εφετείο Αθηνών