«Ελεύθερα βουνά, ελεύθερα νησιά»: Η Ματούλα Ζαμάνη τραγούδησε στις Σταγιάτες (video)

H Ματούλα Ζαμάνη βρέθηκε δίπλα στους κατοίκους των Σταγιατών που παλεύουν για το νερό και ερμήνευσε ένα αγαπημένο τραγούδι που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ματούλα Ζαμάνη

Σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε φωτογραφία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και έγραψε: «Ελεύθερα βουνά ,ελεύθερα νησιά. Νερό για όλους. Ζωές πάνω απ το κέρδος. Μαζί».

Η τραγουδίστρια Ματούλα Ζαμάνη, βρέθηκε στο πανέμορφο χωριό και τραγούδησε δίπλα στην δημόσια βρύση.

Οι Σταγιάτες δεν είναι συνηθισμένο χωριό. Οι κάτοικοί του αντιστέκονται εδώ και περίπου δέκα χρόνια στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της πηγής τους από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, αφού, όπως είπαν σε ρεπορτάζ του Documento, «η πηγή είναι η ύπαρξη του χωριού μας».

Την τελευταία περίοδο όμως ο αγώνας τους έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολος. Η δημοτική αρχή του Βόλου, με προεξάρχοντα τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο, απέκοψε τα περισσότερα από τα σπίτια του χωριού από το δίκτυο που τα συνέδεε με το νερό της πηγής Κρύα Βρύση. Μάλιστα ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης – Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) δήλωσε πρόσφατα ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου το νερό της Κρύας Βρύσης δεν θα τρέχει πουθενά στο χωριό. Οι Σταγιατιώτες όμως δεν έχουν μάθει να παραδίδουν τα όπλα.

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…