Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου για την υπόθεση μεταφοράς μεταναστών με αεροσκάφη

Ελεύθερος με εγγύηση 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα αφέθηκε ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου για την υπόθεση της παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία.

56f144541dc52428768b4843 1

Ειδικότερα, μετά την απολογία του στον 17ο τακτικό ανακριτή, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου και υπεύθυνος της αερολέσχης αφέθηκε ελεύθερος, την ίδια στιγμή που δυο εκ των έξι κατηγορουμένων προφυλακίστηκαν.

Με τους ίδιους περιοριστικούς όρους και εγγύηση 10.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος και ο δεύτερος πιλότος που εμπλέκεται στην υπόθεση, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν ο Ιρακινός οδηγός και ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα.

Στον πρώτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

Δυο οι προφυλακιστέοι

Αντιθέτως, στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους ο 43χρονος Ιρακινός και ο 57χρονος πιλότος και ξάδελφος του πρώην δημάρχου Μεσολογγίου που φέρονται ως εγκέφαλοι κυκλώματος που μετέφερε τους μετανάστες στην Ιταλία με μικρά αεροσκάφη που είχαν ως ορμητήριο την αερολέσχη Μεσολογγίου.

Σημειώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση σε φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

giannena.synelleysh

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Επίθεση σε φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Εισέβαλαν για "ενισχύσεις" στο κτίριο, ομάδα ατόμων - με καλυμμένα πρόσωπα και μη - ανάμεσα…