Ελεύθεροι οι περισσότεροι προσαχθέντες για τη συμπλοκή στο Κολωνάκι

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 17 από τους 18 προσαχθέντες, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε το απόγευμα στο Κολωνάκι μεταξύ πιθανότατα Ουκρανών φιλάθλων και ομάδας αγνώστων ατόμων.

NewsRoom 15/02/2018 | 22:22

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κρατήθηκε μόνο ένα άτομο, ελληνικής υπηκοότητας, επειδή πάνω του βρέθηκε μια σιδερογροθιά και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, δεν προέκυψαν στοιχεία εμπλοκής των προσαχθέντων στο επεισόδιο και δεν αποκλείεται να πρόκειται για τρίτη ομάδα, που αναζητούσε Ουκρανούς οπαδούς της Ντιναμό Κιέβου για να τους επιτεθεί, αλλά αποφεύχθηκε κάτι τέτοιο, καθώς προηγήθηκε το άλλο επεισόδιο και επενέβη γρήγορα η Αστυνομία.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι αστυνομικοί, από το γεγονός ότι οι προσαχθέντες ήταν στην πλειοψηφία τους Έλληνες οπαδοί της ΑΕΚ, μαζί με δύο Ιταλούς αντιφασίστες και κάποιους Λευκορώσους.

Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν μια ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκε σε πέντε άλλους σε καφετέρια στην οδό Τσακάλωφ.

Και οι δύο ομάδες, σύμφωνα με μαρτυρίες μιλούσαν ρώσικα. Εκτιμάται ότι επρόκειτο για Ουκρανούς φιλάθλους και Ρώσους, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ποιοί ήταν Ουκρανοί και ποιοί Ρώσοι ή άλλοι πρώην Σοβιετικοί, καθώς δεν βρέθηκε κανείς όταν έφτασαν οι αστυνομικοί.

Πάντως το επεισόδιο ήταν μικρής έκτασης και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε σοβαρές ζημιές στο κατάστημα.

Δείτε το ρεπορτάζ για τη συμπλοκή εδώ: