Newsroom

Newsroom

Έλεγχος μεταλλικών αντικειμένων και για τους βουλευτές

Μαγνητική πύλη ελέγχου μεταλλικών αντικειμένων στην κεντρική είσοδο της Βουλής απ’ όπου εισέρχονται υπουργοί και βουλευτές, τοποθετήθηκε την Τρίτη μετά…

Μαγνητική πύλη ελέγχου μεταλλικών αντικειμένων στην κεντρική είσοδο της Βουλής απ’ όπου εισέρχονται υπουργοί και βουλευτές, τοποθετήθηκε την Τρίτη μετά από απόφαση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε ατύπως με τους αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου, έπειτα από την απόφαση του Γιάννη Δραγασάκη να ενεργοποιήσει, την περασμένη Παρασκευή, το άρθρο 80 του Κανονισμού της Βουλής κρίνοντας ως αντικοινοβουλευτική την συμπεριφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Ο κ. Μειμαράκης, επισήμανε πως καλώς έπραξε ο κ. Δραγασάκης, ενώ με την πρωτοβουλία του συμφώνησαν και οι αντιπρόεδροι της Βουλής. Επίσης έγινε δεκτή η πρόταση της επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας να γίνουν συστάσεις στους βουλευτές όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται ντυμένοι στις εργασίες της Ολομέλειας. Σύμφωνα δε με πληροφορίες ο κ. Μειμαράκης ενδέχεται να μιλήσει τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια του σώματος, για να υπογραμμίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο κανονισμός της Βουλής θα εφαρμόζεται αυστηρά από εδώ και πέρα.

Όσον αφορά την οπλοκατοχή, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε για ακόμα μια φορά την αντίρρηση στην οπλοφορία των βουλευτών μέσα στο Κοινοβούλιο, τόνισε πως περιμένει συγκεκριμένες καταγγελίες και θα εξετάσει τα περαιτέρω μέτρα που μπορεί να ληφθούν. Θα υπάρξει και νέος κύκλος συζητήσεων για το θέμα και με τους Γραμματείς των ΚΟ.

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…