Έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας μετά τα 32 κρούσματα

Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα στη Λακωνία βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί ελέγχους, καθώς εντοπίστηκε συρροή κρουσμάτων στην περιοχή, σημαίνοντας συναγερμό στην τοπική κοινωνία και τις αρχές.

NewsRoom 27/09/2020 | 15:25

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 150 rapid test στις στενές επαφές που έχουν προκύψει από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι και στις γύρω περιοχές.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 32 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας, υπογραμμίζοντας πως όλα συνδέονται με «γνωστή συρροή».  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ αλλοδαπών εργατών γης. 


Σήμερα, Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Γλυκόβρυσης, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, του αντιπροέδρου του ΕΟΔΥ, Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, του δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου, του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρου Μαριόλη και του μέλους του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Γιώργου Δελλή.

Οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών εργατών γης στην περιοχή θεωρούνται απαράδεκτες. Οι περισσότεροι από αυτούς συγκατοικούν σε μικρά, παλιά και ασυντήρητα σπίτια ή αποθήκες με αρκετούς ακόμα ομοεθνείς τους, με κοινόχρηστες τουαλέτες, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε και να διασφαλίσει στο ελάχιστο την πρόληψη ή την προστασία.

Στην πλειονότητα τους και οι ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης συνοδεύονται και από την παροχή "μαύρης" εργασίας καθώς παραμένουν ανασφάλιστοι και αρκετοί από αυτούς παράνομοι.