Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023: Παρέμβαση καλλιτεχνών στα εγκαίνια

Η υποβάθμιση του πολιτισμού όμως είναι υπόθεση όλων μας

eleysina hthopioi

Σε παρέμβαση στα εγκαίνια του θεσμού «Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2023» προχώρησαν το απόγευμα του Σαββάτου καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες που ζητούν την απόσυρση του προεδρικού διατάγματος για τη διαβάθμιση των πτυχίων και ουσιαστική παρέμβαση της πολιτείας στη διασφάλιση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Καλλιτέχνες και σπουδαστές αψήφησαν το κρύο και με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν για το ΠΔ που υποβαθμίζει τη τέχνη.

Ακούστηκαν συνθήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, όπως «Όχι άλλα πλήγματα στον πολιτισμό – Άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022» και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών «Όχι άλλη κοροϊδία» και των σπουδαστών «Ενάντια σε κάθε νόμο που υποβαθμίζει τις σπουδές μας».

Οι καλλιτέχνες έχουν ανακοινώσει πως συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τον αγώνα τους για να διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα, στον απόηχο και της πρόσφατης 48ωρης απεργίας που τήρησαν οι εργαζόμενοι στον πολιτισμό.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μέρες, οι δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου βρίσκονται υπό κατάληψη, οι καθηγητές της οποίας έχουν δηλώσει πως θα παραιτηθούν σύσσωμοι εάν δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου αλλά και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.), του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας), και της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ).

 

Βόλος: Πατέρας κατηγορείται ότι χτύπησε τον γιο του με κατσαρόλα και τον λήστεψε

Πάτρα

Βόλος: Πατέρας κατηγορείται ότι χτύπησε τον γιο του με κατσαρόλα και τον λήστεψε

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως για όλα ευθύνεται η νύφη του που διεκδικεί περιουσία και επηρεάζει…