Newsroom

Newsroom

Ελεεινοί μέχρι το τέλος τους: δεν τέθηκε ποτέ θέμα απομάκρυνσης μαθητή λόγω Τσίπρα

Σχετικά με τη φημολογούμενη απομάκρυνση μαθητή από ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, την οποία έκαναν… Πρώτο Θέμα κάποιες ρυπαροφυλλάδες η Ομοσπονδία…

oiele 0

Σχετικά με τη φημολογούμενη απομάκρυνση μαθητή από ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας, την οποία έκαναν… Πρώτο Θέμα κάποιες ρυπαροφυλλάδες η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας τονίζει:

«Η απομάκρυνση μαθητή από ιδιωτικό σχολείο μπορεί να λάβει χώρα, σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 6 του Ν. 682/77, μόνο για λόγους σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος του μαθητή ή καταστρατήγησης του εσωτερικού κανονισμού του σχολείου μετά από την έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Οι συνάδελφοι από τη Σχολή Χιλλ με τους οποίους επικοινωνήσαμε μας διαβεβαίωσαν ότι δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα απομάκρυνσης μαθητή από το σχολείο. Άλλωστε τέτοιου είδους πρακτικές, τόνισαν, είναι ξένες προς την ιστορία, την παράδοση και το μαθητοκεντρικό χαρακτήρα του εν λόγω σχολείου.

Η ΟΙΕΛΕ οφείλει να σημειώσει πως, σε περίπτωση που η διοίκηση του σχολείου εξεδήλωσε την πρόθεση να απομακρυνθεί μαθητής από το σχολείο, η ενέργεια αυτή παραβιάζει σαφώς τη νομιμότητα. Σε διαφορετική περίπτωση όμως, γίνεται φανερό ότι το ζήτημα ανακινήθηκε για προεκλογικές σκοπιμότητες».

Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στο 661ο εκλογικό τμήμα (14ο εκλογικό διαμέρισμα του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων), στο κτίριο των 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κερκύρας, Κασταλίας και Χιλιανδαρίου, στην Κυψέλη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στο εκλογικό τμήμα στις 9.30 το πρωί.