Eldorado Gold: Θα κινηθούμε νομικά εναντίον του "λουκέτου" Σκουρλέτη στις Σκουριές – Σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας

Πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης του Πάνου Σκουρλέτη για προσωρινό κλείσιμο των εργασιών στις Σκουριές δηλώνει η

louketo eldorado

Πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης του Πάνου Σκουρλέτη για προσωρινό κλείσιμο των εργασιών στις Σκουριές δηλώνει η Eldorado Gold με ανακοίνωσή της. Παράλληλα επισημαίνει ότι η απόφαση θέτει σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας.

Απογοητευμένος και μπερδεμένος δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, Paul Wright, μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη να βάλει προσωρινό «λουκέτο» στις εργασίες της εταιρίας στις Σκουριές.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο κ. Σκουρλέτης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ανακαλούνται οι εγκρίσεις  των τεχνικών μελετών που αφορούν στο έργο στις Σκουριές, μετά από παράβαση των όρων των τεχνικών μελετών από την εταιρία Ελληνικός Χρυσός. Η απόφαση αυτή έφερε την επίσημη απάντηση της εταιρίας.

Η Eldorado Gold επιβεβαιώνοντας αρχικά στην ανακοίνωσή της «ότι η Ελληνικός Χρυσός έλαβε γνώση της απόφασης του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για ανάκληση των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στη Χαλκιδική» διευκρινίζει ότι «η ανάκληση βασίζεται στην ημιβιομηχανική δοκιμή που ολοκληρώθηκε σε σχέση με την διαδικασία του flash smelting για την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής στα Μεταλλεία Κασσάνδρας».

«Η ημιβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Outotec στην Φινλανδία ενώ το Υπουργείο υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είχε γίνει εντός πεδίου στη Χαλκιδική», προσθέτει.


«Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρία στην ανακοίνωσή της, νομικά και τεχνικά της τμήματα εξετάζουν την υπουργική απόφαση και αναμένεται να κινηθούν νομικά.

«Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης  προκειμένου να διασφαλίσουμε και να υπερασπισθούμε με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε τα δικαιώματα της Eldorado, της Ελληνικός Χρυσός, τους Έλληνες εργαζόμενους μας και όλη την περιοχή και τους φορείς που στηρίζουν την δραστηριότητά μας στην Χαλκιδική», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Paul Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold.

«Είμαστε απογοητευμένοι και μπερδεμένοι από αυτή την απόφαση του Υπουργού ΠΑΠΕΝ που θέτει σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 2.000 Ελλήνων εργαζόμενων και εργολάβων της Ελληνικός Χρυσός», συμπληρώνει.

Όπως αναφέρει ο Paul Wright, η δραστηριότητα σε όλα τα εργοτάξια της εταιρείας στην Χαλκιδική συνεχίζεται κανονικά.

«Η Ελληνικός Χρυσός ωστόσο ενδέχεται να αναγκαστεί να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητές της στην Χαλκιδική, λόγω αυτής της ξαφνικής απόφασης του Υπουργείου Παραγωγικής  Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

Τέλος, μεταξύ άλλων η εταιρεία επισημαίνει ότι «η ημιβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή αποτελεί τμήμα των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας. Οι μελέτες αποτελούν την βάση μιας σειράς μελετών και αδειοδοτήσεων που απαιτούνται από την εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει τα έργα της στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα».

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

Μελέτη

Μελέτη: Τα βρήκε σκούρα με τις ερωτήσεις του Σρόιτερ για Τέμπη και υποκλοπές – «Κάποιοι θέλουν να γίνουν αρεστοί» (video)

«Εγώ νιώθω ότι μερικές φορές η υπόθεση των Τεμπών εργαλειοποιείται πολύ και για λόγους προσωπικού…

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

435694378 1068663774198291 7539433391504642710 n

Μαρίνα Σάττι: Ο απίστευτος λόγος που δέχθηκε επίθεση απ’ το Εκκλησία Online – «Ντροπή σου θα διαμαρτυρηθούμε στην ΕΡΤ» (video)

Δεν γλίτωσε απ' τα χέρια του Εκκλησία Online η Μαρίνα Σάττι

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Meteo καιρός

Το Meteo «κύκλωσε» τις 3 περιοχές που θα χτυπηθούν από την κακοκαιρία – Τι θα γίνει με την Αττική

Ιδιαίτερα ισχυρά θα είναι φαινόμενα σε 3 περιοχές της χώρας σύμφωνα με νέα ανάλυση του…

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα