ΕΛΑΣ για 16χρονη: Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα βίντεο για τραυματισμό της

Με ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ. αρνείται κατηγορηματικά ότι δράστες του άγριου ξυλοδαρμού της 16χρονης ήταν άνδρες των ΟΠΚΕ, όπως καταγγέλλει η ίδια και η οικογένειά της.

ek gada 2

Η ΕΛ.ΑΣ διαψεύδει ότι στο βίντεο που δημοσίευσε το tvxs, αναφορικά για την πρώτη επίθεση που δέχτηκε η 16χρονη στο Νέο Ηράκλειο απεικονίζεται το ανήλικο θύμα, υποστηρίζοντας ότι «φέρει διαφορετικό ρουχισμό».

Στην ανακοίνωση της η Ελληνική αστυνομία, κάνει λόγο ότι η ομάδα ΟΠΚΕ που βρέθηκε στο σημείο αποτελούνταν αποκλειστικά από ένστολο προσωπικό και ότι άνδρας που καταγράφεται στο βίντεο (full-face) να την κλωτσάει φέρει πολιτική περιβολή. Η ΕΛ.ΑΣ καταλήγει στο αρχικό της συμπέραμα ότι η ανήλικη φαίνεται να χάνει την ισορροπία της και το γεγονός ότι βρίσκεται τελευταία του πλήθους, αποκλείει το σενάριο να έχει ποδοπατηθεί.

Διαβάστε επίσης-Ν. Ηράκλειο- Αποκαλυπτικό βίντεο σπό την στιγμή της επίθεσης στην 16χρονη

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, τα οποία βασιζόμενα σε απόσπασμα βιντεοληπτικού υλικού αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι ο τραυματισμός 16χρονης την 28η Οκτωβρίου 2023 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής προήλθε από αστυνομικό της Ο.Π.Κ.Ε., δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για το περιστατικό υπενθυμίζεται η από 29-10-2023 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ, επιπλέον, διευκρινίζεται ότι το βιντεοληπτικό υλικό έχει αποτελέσει ήδη αντικείμενο έρευνας της αρμόδιας υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και σε καμία περίπτωση, δεν προκύπτουν τα αναφερόμενα στα εν λόγω δημοσιεύματα.

 

Συγκεκριμένα από την ανάλυση του εν λόγω υλικού, προκύπτει ότι σε αυτό:

• απεικονίζεται άτομο με πολιτική περιβολή, ενώ η ομάδα Ο.Π.Κ.Ε. που κλήθηκε για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού –όπως άλλωστε και σε κάθε επιχείρησή της- αποτελούνταν αποκλειστικά και μόνο από ένστολο προσωπικό,
• απεικονίζεται διαφορετικό σημείο από αυτό που βρέθηκε η ανήλικη παθούσα και
• το άτομο που παρουσιάζεται ως το θύμα φέρει διαφορετικό ρουχισμό από το πραγματικό θύμα.

Σημειώνεται ότι, για το σύνολο των συμβάντων που έλαβαν χώρα την 28-10-2023, διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ επιπλέον βρίσκεται σε εξέλιξη και η διενέργεια Διοικητικής Εξέτασης.

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…