Έλα Λοβέρδο, βρήκες ποιος δεν σε ξύπνησε;

cover
NewsRoom 02/11/2014 | 20:25

Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει διατάξει εδώ και μέρες ο υπουργός Παιδείας (και Θρησκευμάτων) Ανδρέας Λοβέρδος ώστε να πληροφορηθεί – κι αυτός, κι εμείς – γιατί δεν πήγε στη δοξολογία για την 28η Οκτωβρίου. Έλα, ντε. Γιατί δεν πήγε;

Και γιατί, ο ερίφης, κατέφυγε στη βαρύγδουπη ΕΔΕ; Διότι, λέει, δεν τον είχαν ενημερώσει πως έπρεπε να παραστεί στον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη (μεγάλη η χάρη του) και κατόπιν να πάει στην παρέλαση. Ήξερε βέβαια πως έπρεπε να πάει στη δοξολογία, αλλά όχι ως εκπρόσωπος του Σαμαρά.1 Και προτίμησε να μην πάει καθόλου. Περίμεναν, περίμεναν οι παπάδες, είδαν κι απόειδαν και άρχισαν τις ψαλμουδιές χωρίς εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Βέβαια οι μέρες περνάνε, η ΕΔΕ δεν λέει να τελειώσει, λες και πρόκειται για τον «Φάκελο της Κύπρου». Ίσως μάλιστα να μην έχει καν αρχίσει. Έναν ανώτερο γραφειοκράτη, έναν προϊστάμενο, έναν πρωτοκολλάρχη, έναν μανδαρίνο ψάχνετε να βρείτε, ρε παιδιά. Ε, βρείτε τον, επιτέλους! Και κοίτα: Μην τα φορτώσετε σε κανένα κλητήρα του υπουργείου.2

Αυτή η αγωνία θα με φάει

Αντρέα, να το ξέρεις: Δεν θα ησυχάσω αν δεν μάθω τι έγινε εκείνο το μοιραίο πρωινό και ο λαός αλλά και ο κλήρος εστερήθησαν την λαμπρή παρουσία σου από τη δοξολογία στη Μητρόπολη, ως εκπρόσωπος μάλιστα του ευσεβεστάτου πρωθυπουργού μας.

Περιμένω μιαν απάντηση απλή, ειλικρινή, «παντελονάτη». Όχι σαν την Βούλτεψη που προσπαθούσε επί μέρες να μας πείσει πως για τα τερατουργήματα του ΕΝΦΙΑ έφταιγε «το λογισμικό». (Λες και το software, ελληνιστί, δεν το φτίαχνουν και δεν το τροφοδοτούν με στοιχεία, άνθρωποι). Τα ίδια χαϊρια και συ, Αντρέα μου;

Εσύ όμως, Αντρίκο μου, είσαι ασίκης. δεν είσαι καμιά «Κατίνα» να κρύβεσαι πίσω από τα φουστάνια της ΕΔΕ. Είσαι γνωστός σοσιαλιστής. Δεν είσαι κανένα δεξιόμουτρο. Γιαυτό σε πίστεψα πως κάποιους λόγους θα είχες που διέταξες να βρουν τον ένοχο. Τώρα όμως έχω αρχίσει να κλονίζομαι. Λες να αποδειχθεί και ο Λοβέρδος, «λίγος»; Τρενάρει την ΕΔΕ μέχρι να ξεχαστεί η «πατάτα»;

Πες μου το ταχύτερον: Ποιος ήταν αυτός ο ελεεινός;

Ήταν κάποιος δόλιος ΣΥΡΙΖΑίος, κάποιος αντιμνημονιακός δεξιός υπονομευτής, ίσως κανένας σαμποτέρ κομμουνιστής;

Ή «σε πήρε ο ύπνος κι έγειρες»; Αν είναι έτσι, πες το και μη μας ζαλίζεις με ΕΔΕ. Αλλά πες το: «Τον φταίχτη τον λένε Μορφέα».

Γιατί αν συμβαίνει κάτι άλλο – που δεν τολμώ να διανοηθώ – η διακυβέρνηση της χώρας έχει πέσει στα χέρια περιοδεύοντος θιάσου. Και τότε θα πρέπει να υποθέσω πως αυτά που σας κάνει (και μας κάνει) η Τρόικα, λίγα είναι. Κανονικά θα έπρεπε να σας είχε περάσει ένα χαλκά στη μύτη και να σας σέρνει στα πανηγύρια.

Εσύ λεβέντη μου θα περάσεις ανθρώπους από «αξιολόγηση» για να δεις ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα απολυθούν; Εσύ καμάρι μου, δένεις τα κορδόνια των παπουτσιών σου, το αριστερό με το δεξί, και όταν σωριαστείς κάτω ψάχνεις να βρεις ποιος σου έβαλε τρικλοποδιά.

Ξεκουβαλάτε, ρε. Ο χρόνος σας τελείωσε!

(1) Στον Βήμα FΜ, ο υπουργός Παιδείας …ξεκαθάρισε πως γνώριζε για τη δοξολογία που προηγήθηκε της μαθητικής παρέλασης, αλλά δεν είχε ενημερωθεί πως εκπροσωπεί τον Αντώνη Σαμαρά. «Τι να μου πει το γραφείο μου; Ότι υπάρχει δοξολογία; Δεν το ξέρω εγώ αυτό; Αλλά πρέπει να ξέρω αν εκπροσωπώ τον Σαμαρά ή όχι. Δεν ειδοποιήθηκα γι’ αυτό. Εγγράφως ή τηλεφωνικώς, δεν ειδοποιήθηκα. Εκτός Αθηνών, η εκπροσώπηση της κυβέρνησης είναι δέσμια. (sic ?!?!?! Θέσμια ήθελε να πει ο ποιητής;). Θα πας στη δοξολογία και στην παρέλαση, στην κατάθεση στεφάνου. Στην Αθήνα, όπου εκπροσωπείται ο πρωθυπουργός, δεν πας αυτόκλητος. Το πρόγραμμά μου είχε κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του πρωθυπουργού και παρουσία στην παρέλαση ως υπουργός Παιδείας».

(2) Μετά το αλαλούμ που επικράτησε, ο υπουργός ανακοίνωσε μέσω facebook: «Σχετικά με τη μη παρουσία μου (έτσι λέγεται η απουσία στην οργουελική Newspeak) στη σημερινή δοξολογία στον Άγιο Διονύσιο: Διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου, ως Υπουργού. Την ανέθεσα στη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την κα Διονυσοπούλου.Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση. Επομένως, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη».

Πηγή: ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ ΣΚΩΠΤΗΣ, imerodromos.gr