Newsroom

Newsroom

«El Pueblo Unido Jamás Será Vencido» – Νέα μουσική δράση από τους Support Art Workers

Οι Support Art Workers, την Κυριακή 25 Απριλίου στις 11:00 στα Προπύλαια, υλοποιούν μία μεγάλη μουσική δράση, με τουλάχιστον 300 ανθρώπους να τραγουδούν και να παίζουν το «El Pueblo Unido Jamás Será Vencido» (Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος).

el pueblo

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος χαιρετίζει την πρωτοβουλία των Support Art Workers και στέκεται δίπλα τους στην πρώτη τους ανοιχτή μουσική δράση, «El Pueblo Unido Jamás Será Vencido» (Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος).

Η ανακοίνωσή της συγκεκριμένα αναφέρει:

Η Κυριακή των Βαΐων, 25 Απριλίου, είναι η μέρα που παραδοσιακά τελειώνει η χειμερινή σεζόν για τον Πολιτισμό. Αν είχαμε ζωή, την Κυριακή θα αποχαιρετούσαμε τις παραστάσεις μας και θα ξεκινούσαμε την προετοιμασία για τις επόμενες, αυτές της θερινής περιόδου. Όμως η φετινή χρονιά δεν είναι σαν τις άλλες.

Έναν χρόνο πριν όλοι μαζί κάναμε μία προσπάθεια, απαρνηθήκαμε τη ζωή μας για να υπερασπιστούμε την δημόσια υγεία. Σήμερα έχουμε καταλάβει πλέον όλοι ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο από τη μεριά της κυβέρνησης για τον Πολιτισμό, αντίθετα έγινε το εξιλαστήριο θύμα της πανδημίας. Ακόμα και στο χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού υπήρχε μία ασαφής υπόσχεση για άνοιγμα «κάποιων δραστηριοτήτων» του Πολιτισμού, παρά τις προσπάθειες μας για εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου επανέναρξης του κλάδου μας.

Επέτειος λοιπόν για τον ένα χρόνο μαζί, ένα χρόνο αγώνων, αλληλεγγύης και συσπείρωσης, ζύμωσης και σύνθεσης των αντιθέσεων. Οι Support Art Workers ήταν δίπλα μας δημιουργικά και μαχητικά, συναντηθήκαμε και περπατήσαμε μαζί στο δρόμο για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Αυτή την Κυριακή λοιπόν δίνουμε ραντεβού στα Προπύλαια, γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, για την υγεία και τη ζωή μας.

To κάλεσμα από τους Support Art Workers

Έναν χρόνο πριν, βρεθήκαμε για πρώτη φορά αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με την πανδημία. Πολύ γρήγορα κατέστη σαφές ότι η απομόνωση που απαιτήθηκε για την προστασία της υγείας μας μετατράπηκε σε ξεκάθαρη πρακτική για την περιστολή των δικαιωμάτων μας. Η απάντηση σε αυτήν τη βία ήταν και είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Έτσι, μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης αβεβαιότητας τον Απρίλη του 2020, δημιουργήσαμε αυθόρμητα τους Support Art Workers, ένα εξωθεσμικό κίνημα εργαζομένων από όλους τους κλάδους των τεχνών, με σκοπό να διεκδικήσουμε – μαζί με τα σωματεία μας – το δικαίωμά μας στην εργασία και τον Πολιτισμό.

Κανείς δε γνώριζε αν και πόσο θα κρατήσει. Πολλοί το αμφισβήτησαν και άλλοι τόσοι το στήριξαν. Έναν χρόνο μετά, παρά τα όσα πετύχαμε και τους διαρκείς αγώνες, ο Πολιτισμός συνεχίζει να υποτιμάται και να «ξεχνιέται» από τις κυβερνητικές ατζέντες.  Ενώπιον μιας κλιμακούμενης κοινωνικής ασφυξίας, οφείλουμε περισσότερο από ποτέ να μη σταματήσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή διαβίωση, την εργασία, την υγεία, τη δικαιοσύνη και τον πολιτισμό εν γένει.

Οι Support Art Workers, παίρνουμε για πρώτη φορά την πρωτοβουλία και σας καλούμε όλες και όλους να παρευρεθείτε την Κυριακή 25 Απριλίου στις 11:00 στα Προπύλαια, όπου θα υλοποιηθεί μία μεγάλη μουσική δράση, με τουλάχιστον 300 ανθρώπους να τραγουδάνε και να παίζουν το «El Pueblo Unido Jamás Será Vencido» που σημαίνει «Λαός ενωμένος – Ποτέ Νικημένος». Ένα τραγούδι ορόσημο που έχει συνοδέψει όλους τους κοινωνικούς αγώνες της Χιλής από την εποχή του Αλιέντε μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα το Δεκέμβρη του 2019 που τραγουδήθηκε από δεκάδες χιλιάδες Χιλιανούς σ’ ένα κοντσέρτο υπό τον γενικό τίτλο «Για την αξιοπρέπεια». Αποτελεί πλέον έναν διεθνή ύμνο της αντίστασης της εργατικής τάξης κατά της αδικίας που πηγάζει από την εξουσία. Ως μουσική δράση ξεκίνησε από τη Γαλλία και τώρα παίρνουμε τη σκυτάλη εμείς δηλώνοντας κατά τον τρόπο αυτό πως είμαστε πολλά και θα τραγουδήσουμε όλα στην ίδια γλώσσα, ακόμη κι αν δεν είναι η μητρική μας.

Την Κυριακή 25 Απρίλη πραγματώνουμε την αξία της τέχνης και υπερασπιζόμαστε τραγουδώντας τη δύναμη της συσπείρωσής και της συλλογικότητας. Με πολλή προσοχή και σεβασμό, μάσκες και αποστάσεις, ας ενώσουμε τις φωνές μας κι ας μαζευτούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε για να δείξουμε πως είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ προτάσσοντας τη χαρά, τη δημιουργία και την αλληλεγγύη απέναντι στη βία.

Για τον Πολιτισμό

Για την Κοινωνική Δικαίωση

Για τη Ζωή

Support Art Workers

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…