EL Pais: Σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος εμπλέκεται ο Μέσι

Σε περιπέτειες μπαίνει ο Λιονέλ Μέσι, λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ, καθώς κατηγορείται πως συνδέεται με το ξέπλυμα μαύρου…

mesi 2

Σε περιπέτειες μπαίνει ο Λιονέλ Μέσι, λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ, καθώς κατηγορείται πως συνδέεται με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τα έσοδα φιλανθρωπικών αγώνων που διοργάνωνε.

Όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα «EL Pais», υπήρξε στο όνομα «G. Marin-Messi», ο Γκιγέρμο Μαρίν είναι ο άνθρωπος που διοργάνωνε τους αγώνες για λογαριασμό του Μέσι, μεταφορά χρημάτων συνολικού ύψους 950.000 ευρώ στο Κουρασάο της Καραϊβικής, που θεωρείται φορολογικός «παράδεισος».

Οι αρχές έχουν στρέψει τις έρευνές τους στα φιλανθρωπικού χαρακτήρα παιχνίδια που έδωσε ο Μέσι το 2012 και το 2013 σε έξι χώρες (ανάμεσά τους ΗΠΑ, Κολομβία, Μεξικό και Περού). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχουν εντοπιστεί στοιχεία που αποκαλύπτουν μεταφορά χρημάτων από τους διοργανωτές σε off-shore εταιρείες, ενώ προκύπτουν αποδείξεις για πληρωμές σε παίκτες που πήραν μέρος σε αυτά τα παιχνίδια.

Πρόκειται για ένα ακόμη οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Μέσι, που πρόσφατα αποδείχτηκε πως απέκρυπτε έσοδα από τη διαχείριση της εικόνας του και μάλιστα πλήρωσε 5 εκατ. ευρώ για να αποφύγει βαρύτερες κυρώσεις σε μία υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και επιβαρύνει κυρίως τον πατέρα του.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων