ΕΛ.ΑΣ.: Δεν υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών στην υπόθεση της 12χρονης

Η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, είπε στον Alpha χθες Δευτέρα, πως όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού για να καταγγείλει τον 53χρονο Ηλία Μίχο ως τον άνθρωπο που βίαζε και εξέδιδε το παιδί της, δεν έγινε δεκτή από τους αστυνομικούς, ενώ την επόμενη ημέρα την έστειλαν στη ΓΑΔΑ.

astynomia

Αργά το βράδυ της Τρίτης με ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ παραδέχεται ότι το ΑΤ Κολωνού παρέπεμψε τη μητέρα του κοριτσιού στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο δεν αναφέρει το παραμικρό για το γεγονός ότι η οικογένεια αναγκάστηκε να πάει δεύτερη φορά στο ΑΤ Κολωνού. Συγκεκριμένα, η  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) με ανακοίνωσή της, δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης και τις ενέργειες των αστυνομικών και διαψεύδει τις αναφορές για ολιγωρία που έγιναν από τη μητέρα του παιδιού σε ΜΜΕ.

Θυμίζουμε ότι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, είπε στον Alpha χθες Δευτέρα, πως όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού για να καταγγείλει τον 53χρονο Ηλία Μίχο ως τον άνθρωπο που βίαζε και εξέδιδε το παιδί της, δεν έγινε δεκτή από τους αστυνομικούς, ενώ την επόμενη ημέρα την έστειλαν στη ΓΑΔΑ.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., αμέσως μόλις οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, ενημερώθηκε υπηρεσιακά η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου την ίδια ημέρα πήγαν και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.

Η σχετική ανακοίνωση:

Σε συνέχεια του από 08-10-2022 Δελτίο Τύπου, που αφορά τη σύλληψη δύο ημεδαπών κατηγορούμενων για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  •  Οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους.
  • Από την εν λόγω Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.
  • Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων.

Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…