ΕΛ.ΑΣ.: Δεν υπήρξε ολιγωρία των αστυνομικών στην υπόθεση της 12χρονης

Η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, είπε στον Alpha χθες Δευτέρα, πως όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού για να καταγγείλει τον 53χρονο Ηλία Μίχο ως τον άνθρωπο που βίαζε και εξέδιδε το παιδί της, δεν έγινε δεκτή από τους αστυνομικούς, ενώ την επόμενη ημέρα την έστειλαν στη ΓΑΔΑ.

Αργά το βράδυ της Τρίτης με ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ παραδέχεται ότι το ΑΤ Κολωνού παρέπεμψε τη μητέρα του κοριτσιού στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Ωστόσο δεν αναφέρει το παραμικρό για το γεγονός ότι η οικογένεια αναγκάστηκε να πάει δεύτερη φορά στο ΑΤ Κολωνού. Συγκεκριμένα, η  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) με ανακοίνωσή της, δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης και τις ενέργειες των αστυνομικών και διαψεύδει τις αναφορές για ολιγωρία που έγιναν από τη μητέρα του παιδιού σε ΜΜΕ.

Θυμίζουμε ότι η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, είπε στον Alpha χθες Δευτέρα, πως όταν πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κολωνού για να καταγγείλει τον 53χρονο Ηλία Μίχο ως τον άνθρωπο που βίαζε και εξέδιδε το παιδί της, δεν έγινε δεκτή από τους αστυνομικούς, ενώ την επόμενη ημέρα την έστειλαν στη ΓΑΔΑ.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., αμέσως μόλις οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, ενημερώθηκε υπηρεσιακά η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου την ίδια ημέρα πήγαν και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.

Η σχετική ανακοίνωση:

Σε συνέχεια του από 08-10-2022 Δελτίο Τύπου, που αφορά τη σύλληψη δύο ημεδαπών κατηγορούμενων για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  •  Οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους.
  • Από την εν λόγω Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους.
  • Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων.

Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε. Ένας διάλογος για τις ριζοσπαστικές πολιτικές του 21 ου αιώνα

Τι να κάνουμε; Ένα ερώτημα που απασχολεί επαναστάτες, διανοούμενους, ακτιβιστές και γενικότερα πολιτικούς δρώντες για…

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Βραζιλία: Εκατοντάδες εγκλωβισμένοι από τις καταστροφικές πλημμύρες

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες στη νότια Βραζιλία, όπου διασώστες έσπευσαν…

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

N. Ανδρουλάκης: Το δήθεν επιτελικό κράτος της ΝΔ, είναι αυτό που δεν δίστασε να καταπατήσει το κράτος δικαίου με το σκάνδαλο των υποκλοπών

Την κατηγόρησε ότι «ξηλώνει» σήμερα τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα…