Newsroom

Newsroom

Εκβίαζε 15χρονη μέσω facebook με γυμνές φωτογραφίες

Όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά εκβίασης ανηλίκων μέσω facebook. Χθες συνελήφθη από τις αρχές ένας 21χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι…

aniliki

Όλο και πληθαίνουν τα περιστατικά εκβίασης ανηλίκων μέσω facebook. Χθες συνελήφθη από τις αρχές ένας 21χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι ανήρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες μιας 15χρονης στο facebook, με σκοπό να την εκβιάσει.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν η ανήλικη, η οποία διαμένει μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο άρχισε να συνομιλεί με τον 21χρονο μέσω του προφίλ που διατηρούσε στο facebook. Λίγο καιρό μετά η ανήλικη απέστειλε γυμνές της φωτογραφίες στον 21χρονο, ο οποίος ζητούσε και άλλες.

Η 15χρονη αρνήθηκε και τότε ο δράστης την απείλησε ότι θα ανεβάσει στο διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη είχε στην κατοχή του, καθώς επίσης και ότι θα ενημέρωνε τη μητέρα της και τρίτα πρόσωπα. Η 15χρονη αναγκάστηκε να υποκύψει και απέστειλε και άλλες φωτογραφίες.

Μετά από άρνησή της να του στείλει ακόμη περισσότερα αρχεία, ο δράστης παραβίασε το προφίλ της και αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης, ανήρτησε 370 γυμνές φωτογραφίες της. Παράλληλα, επικοινωνούσε τηλεφωνικά μαζί της και την απειλούσε ότι θα μεταβεί στην οικία της με φίλους του για να τη χτυπήσει.

Η 15χρονη μίλησε στη μητέρα της η οποία απέστειλε υπόμνημα στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία και εντόπισε τα ίχνη του 21χρονου.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας και ένα κινητό τηλέφωνο. Από την έρευνα στα αρχεία του υπολογιστή, βρέθηκαν αρχεία βίντεο και φωτογραφιών της ανήλικης, αλλά και φωτογραφίες από άλλο άτομο, το οποίο ήταν στα όρια της ανηλικότητας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, εκβίαση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…