Εκβίαζαν τον πρόσφατα υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μ. Στεργίου για να πάψουν να τον δυσφημούν

cover
NewsRoom 12/09/2014 | 13:07

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 49χρονου δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης και ενός 47χρονου ιδιώτη, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στην Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία, εξύβρισης, απειλής και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ειδικότερα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι δύο συλληφθέντες, απαίτησαν εκβιαστικά από τον 66χρονο δημοτικό σύμβουλο και πρόσφατα υποψήφιο δήμαρχο Μάκη Στεργίου, μεγάλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να σταματήσουν να τον εξυβρίζουν μέσω δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, το αρχικό χρηματικό ποσό των εκβιαστικών απαιτήσεων των δραστών έφθανε τις 120.000 ευρώ, το οποίο μετά από διαπραγματεύσεις έπεσε στις 45.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να τα καταβάλλει ο 66χρονος, προκειμένου να σταματήσουν να τον εξυβρίζουν μέσω δημοσιευμάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης να αποσύρει ο 49χρονος σχετικά ανηρτημένα δημοσιεύματα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δράστες προέρχονταν από την παράταξή του.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που διεξήχθη χθες το μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθη ο 47χρονος ιδιώτης, ο οποίος προηγουμένως είχε παραλάβει ως «προκαταβολή» από τον 66χρονο, το ποσό των 5.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη και ο 49χρονος δημοτικός υπάλληλος.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται, ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στο τηλέφωνο 2310 – 531884 της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.