"Εκτροχιάζει" την Προανακριτική η ΝΔ

Μόνιμη επωδός έχει γίνει στους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης η απειλή της αποχώρησης από τις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής, με έναν εξ αυτών να δηλώνει κατηγορηματικά: «Αν δεν υπάρχει δημόσια δέσμευση της κυβερνητικής πλειοψηφίας ότι θα έρθουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, δεν υπάρχει λόγος να είμαστε εδώ».

5aa2ab9f1dc5242e208b4599

του Άγγελου Προβολισιάνου

Αδιάκοπα τα μέλη της Επιτροπής που πρόσκεινται στη ΝΔ προσπαθούν να καταστήσουν την Προανακριτική όμηρο των επιδιώξεών τους, με πρόφαση ότι πρέπει να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, ασχέτως αν με την πρακτική αυτή ελοχεύει ο κίνδυνος να κριθεί η Προανακριτική αναρμόδια, ρίχνοντας πέπλο συσκότισης στην υπόθεση. 

Όπως σχολίαζε μέλος της Επιτροπής από την πλευρά της πλειοψηφίας: «Επικρέμεται μονίμως η απειλή της αποχώρησης της ΝΔ», συμπληρώνοντας πως η Εξεταστική δεν έχει την αρμοδιότητα βάσει του άρθρου 86 του Συντάγματος να καλέσει τους προστατευόμενους μάρτυρες. «Η αντιπολίτευση δεν θέλει να παίξει τους όρους του παιχνιδιού επειδή δεν τη βολεύει» τόνισε η ίδια κοινοβουλευτική πηγή για να επισημάνει πως οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασαν πρόθεση αποχώρησης και για τον χαρακτήρα της κλήσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, ζητώντας να μην προσέλθει ως μάρτυρας την Τρίτη, αλλά ως αποστολέας επιστολών που θίγει ζήτημα ακυρότητας της Επιτροπής. 

Να προστεθεί επ’ αυτού πως σύμφωνα με τα λεγόμενα βουλευτή της πλειοψηφίας κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο έγκριτος συνταγματολόγος στη δεύτερη επιστολή του προέβη σε ένα πασιφανές λάθος που δεν συνάδει με την συνταγματική και θεσμική του επάρκεια. Κατά την επιστολή του, ο κ. Βενιζέλος επικαλείται δύο άρθρα του Ποινικού Κώδικα για να αποδείξει πως υπάρχουν βάσιμοι λόγοι ακυρότητας της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Novartis. Σύμφωνα όμως με την πλειοψηφία, το επιχείρημα αντικρούεται με πολύ εύκολο τρόπο, αφού κανένα άρθρο του Ποινικού Κώδικα δεν υπερισχύει των διατάξεων του Συντάγματος. 

«Οι προθέσεις γίνονται φανερές»

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παρασκευόπουλου, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Βενιζέλος θα κληθεί στην Επιτροπή ως μάρτυρας που θα έχει και την ευκαιρία να αναπτύξει το σκεπτικό των επιστολών του. Κατά την επίσημη ενημέρωση, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε πως η συζήτηση για την αρμοδιότητα ή μη της Επιτροπής επί των φερόμενων αδικημάτων ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί μετά την προσέλευση και των δέκα εμπλεκόμενων. «Οι προθέσεις γίνονται φανερές αν κάποιος κοιτάξει ξεκάθαρα τα πράγματα», ήταν το σχόλιό του για την αποχώρηση του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης: Αποχώρησε για την ώρα από την Προανακριτική το ΚΚΕ

Καταρρίφθηκε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στον στίβο από τον 21χρονο Αλέκνα (video)

alekna 013826

Καταρρίφθηκε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ ανδρών στον στίβο από τον 21χρονο Αλέκνα (video)

Ο αθλητής φαινόμενο της δισκοβολίας, ο Λιθουανός Μίκολας Αλέκνα κατέρριψε το αρχαιότερο παγκόσμιο ρεκόρ στον…

Δράμα: Μαθητές έκαναν συγκινητική έκπληξη σε καθηγητή τους με αφορμή επεισόδιο σχολικού εκφοβισμού (video)

δραμα

Δράμα: Μαθητές έκαναν συγκινητική έκπληξη σε καθηγητή τους με αφορμή επεισόδιο σχολικού εκφοβισμού (video)

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής του φαίνεται να έζησε ο κ. Γιώργος…