Εκτόξευση! Πώς «απογειώθηκαν» τα εισοδήματα του Κωστή Χατζηδάκη το 2020;

Πενταπλασιασμός εισοδημάτων μέσα σε έναν χρόνο μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία και την υπουργοποίηση του ίδιου.

Κατακόρυφα αυξήθηκαν τα εισοδήματα του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη το 2020, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Πόθεν Έσχες του, και αποτυπώνεται στη συγκεντρωτική έρευνα του vouliwatch.

Ο τρίτος κατά σειρά πλουσιότερος βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου (δεύτερος στην τρέχουσα Σύνοδο), φαίνεται να έχει αυξήσει σε τεράστιο βαθμό τα εισοδήματά του, καθώς ενώ από το 2013 κινούνταν σε ετήσια εισοδήματα ύψους από 50.000 έως 200.000 ευρώ, με μοναδική εξαίρεση το 2017 που είχε δηλώσει σχεδόν 400.000 ευρώ, το 2020 δηλώνει πως είχε μια κατακόρυφη και δυσθεώρητη αύξηση στα εισοδήματά του.

Συγκεκριμένα, ενώ το 2019 δήλωσε 219.000 ευρώ, μέσα σε έναν χρόνο τα εισοδήματά του σχεδόν πενταπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 1.108.110 ευρώ. 

Τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν από τη δήλωση του Πόθεν Έσχες του ίδιου του υπουργού, τα οποία συγκέντρωσε το παρατηρητήριο vouliwatch, συγκρίνοντάς τα με τις αντίστοιχες δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη από τα προηγούμενα χρόνια. Οφείλουμε να τονίσουμε ότι τα ποσά αποτελούν αθροίσματα των δηλώσεων του ίδιου και της συζύγου του.

Εκτός από τα εισοδήματά του, ο Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει για το 2020 άλλα 1,42 εκατ. ευρώ σε επενδυτικά προϊόντα, 183.000 ευρώ σε καταθέσεις, καθώς και 27 ακίνητα και δύο οχήματα.

Χωρίς πάντως να υπάρχει υπόνοια παράνομου πλουτισμού, η απότομη αύξηση στα εισοδήματα του κ. Χατζηδάκη έναν χρόνο μετά την ανάδειξη της ΝΔ στην κυβέρνηση και την υπουργοποίηση του ίδιου, προκαλεί ερωτήματα που καλό θα ήταν να απαντήσει ο ίδιος ώστε να μην υπάρχουν σκιές.

Από την άλλη, το να μπορεί να δικαιολογήσει με τυπικό τρόπο την αύξηση των εισοδημάτων του, είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα από το πολιτικό ζήτημα που ανακύπτει από τον απότομο πλουτισμό ενός πολιτικού, ιδιαίτερα όταν συμπίπτει με την ανάδειξή του σε κυβερνητική θέση.

Όταν δε, ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι ο «αρχιτέκτονας» αντεργατικών νομοσχεδίων όπως ο διαβόητος «νόμος Χατζηδάκη» που ισοπέδωσε το ήδη διαλυμένο εργασιακό ωράριο και περιόρισε ακομη περισσότερο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το πολιτικό ζήτημα μπορεί να αναχθεί ακόμη και σε ηθικό.

Εκτός κι αν θεωρεί πως ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό…

Χανιά: Πολυετή σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από τον σύζυγό της καταγγέλλει 36χρονη

Χανιά: Πολυετή σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από τον σύζυγό της καταγγέλλει 36χρονη

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 36χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα την Κυριακή 14 Αυγούστου, ο 38χρονος…