Εκτός τόπου και χρόνου ο Χρυσοχοϊδης-‘Εκλεισε τα μάτια στην άγρια καταστολή

Σε μία επέτειο γεμάτη με ξυλοδαρμούς, ακόμα και μίας οικογένειας στα Σεπόλια, παρενοχλήσεις βουλευτών και εικόνες αστυνομοκρατούμενου κράτους με τους 6.000 αστυνομικούς στους δρόμους της Αθήνας, ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ για να δηλώσει ότι «θέλαμε να έχουμε μία ειρηνική και δημοκρατική ημέρα. Και το πετύχαμε».

ek xryst 1

 Ο εξαφανισμένος όλη την ημέρα υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βγήκε στο  φιλόξενο δελτίο -της κυβέρνησης-ειδήσεων του ΣΚΑΪ για να σχολιάσει  τα σημερινά (άθλια) γεγονότα στο Πολυτεχνείο . 

Σε μια συνέντευξη-παρωδία ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προσπάθησε να καλύψει την αστυνομική αυθαιρεσία για ακόμη μία φορά λέγοντας αντιφατικά μεταξύ τους πράγματα, καθώς  από τη μία να υποστηρίζει πως υπήρχε απαγόρευση συναθροίσεων, αλλά ταυτόχρονα -και μετά από δική του παρέμβαση- να λέει πως (περίπου) δεν απαγορεύονταν οι πολιτικές εκδηλώσεις

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι ”νιώθει μεγάλη απογοήτευση, αλλά τιμάει το ΚΚΕ”, καθώς όπως ανέφερε την ώρα που έχουμε 95% καλυμμένες ΜΕΘ, μια πολιτική παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση με 1.500 άτομα; Πέφτοντας στη συνέχεια στην αντίφαση λέγοντας ότι  τόσο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με 50 άτομα όσο και στην εκδήλωση του ΚΚΕ με 200 τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Φυσικά ο υπουργός δεν είδες τις φωτογραφίες με τις αστυνομικές αρχές να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας, ενώ όσο για των συνωστισμό των 5.000 αστυνομικών ούτε λόγος. για  πρωινό φιάσκο της αστυνομίας με τη συγκέντρωση του ΚΚΕ το προσπέρασε γρήγορα-γρήγορα, ενώ φυσικά δεν είδε  λέγοντάς μας

Επιπλέον, διευκρίνισε ότι σήμερα δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις, 

«Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης»  είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθετε ότι «ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο».

«Είναι πολίτικα κόμματα με πολιτικές εκδηλώσεις οφείλαμε να το ανεχτούμε σήμερα που είναι μια ξεχωριστή ημέρα» πρόσθεσε, ξεχνώντας ότι η Δημοκρατία ορίζει τις πολιτικές εκδηλώσεις μνήμης και όχι ο ίδιος. Όσο αφορά τα πρόστιμα ακόμα και εκεί στην συνέχεια πιάστηκε πάλι να μην ξέρει τι λέει…καθώς ανέφερε σε όλους όσους προσήχθησαν θα επιβληθούν πρόστιμα για τον κορονοϊό. Θα υπάρξουν πέρα από την ποινική μεταχείριση, και πρόστιμα. Για τη συγκέντρωση που έγινε θα διερευνηθούν όλες οι αιτίες, γιατί υπάρχει παραβίαση του Ποινικού Κώδικα. Τέλος για τις καταγγελίες περί  προπηλακισμών είπε απλά ότι θα διερευνηθούν, ενώ κλείνοντας και κάνοντας την αυτοκριτική του, είπε ότι αυτό που ήθελε σήμερα το υπουργείο το πέτυχε: Τι θέλαμε να πετύχουμε σήμερα. Ειρηνική ήμερα το πετύχαμε. 2ον δημοκρατική ημέρα, τα κόμματα και οι φορείς να εκδηλώσουν το σεβασμό τους για τα θύματα, το πετύχαμε. 3ον να μην καταστραφεί η πόλη από διάφορους μπαχαλάκηδες που το κάνουν κάθε φόρα, τα μετείχαμε αυτά» είπε. 

 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ