Newsroom

Newsroom

Εκτός τόπου και χρόνου η αντίδραση Παπανδρέου όταν ο Προβόπουλος του είπε ότι καταρρέει η χώρα

Το παρασκήνιο μίας κρίσιμης συνάντησης μεταξύ δύο πρωταγωνιστών της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του…

papan prov

Το παρασκήνιο μίας κρίσιμης συνάντησης μεταξύ δύο πρωταγωνιστών της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας, του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, αποκαλύπτεται έπειτα από τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, ο Γιώργος Προβόπουλος που προσπαθούσε απεγνωσμένα να συναντήσει τον τότε πρωθυπουργό το καλοκαίρι του 2011, για να συζητήσουν το ζήτημα των διαρροών καταθέσεων .

Ο κ. Προβόπουλος έψαχνε συνεχώς στο τηλέφωνο τον κ. Παπανδρέου. Από την πλευρά, όμως, του πρώην πρωθυπουργού δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση. Η αδιαφορία από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού συνεχίστηκε ακόμη και όταν παρενέβη και ο στενός του συνεργάτης Χάρης Παμπούκης, στον οποίο είπε το παράπονό του ο τραπεζίτης.

«Άστο πάνω μου», φαίνεται να είχε απαντήσει ο τότε υπουργός στον κ. Προβόπουλο όταν διαπίστωσε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης και ο πρωθυπουργός δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν. Αφού πέρασαν δέκα ημέρες χωρίς να υπάρχει καμία ανταπόκριση από τον κ. Παπανδρέου και με δεδομένο ότι το θέμα ήταν εξαιρετικά επείγον, ο κ. Προβόπουλος αποφάσισε να στείλε επιστολή στον τότε πρωθυπουργό.  Μόλις δυο ώρες αφότου έλαβε την επιστολή ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε τον τραπεζίτη στο τηλέφωνο και κανόνισαν το ραντεβού.

Ο κ. Προβόπουλος πήγε στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου και του εξήγησε πώς ακριβώς είχε η κατάσταση, ενώ ταυτόχρονα του παρέδωσε έγγραφα που αποδείκνυαν ότι η οικονομία βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού.

Οπως σημειώνει ο Βηματοδότης, όσο ο τραπεζίτης μιλούσε για την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Παπανδρέου κρατούσε σημειώσεις στο laptop του και έδειχνε στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ότι τον αντιμετώπιζε με μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα όμως ξαφνικά, ενώ ο κ. Προβόπουλος εξηγούσε στον κ. Παπανδρέου την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, ο τότε πρωθυπουργός τον διακόπτει και του λέει: «Ποια είναι η γνώμη σας για την πράσινη ανάπτυξη;».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…