Εκτός κινδύνου ο 19χρονος φοιτητής που έπεσε από τον 3ο όροφο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ

Αυτή την ώρα υποβάλλεται σε απεικονιστικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση της υγείας του.

auth

Σε σταθερή κατάσταση και χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ 3 νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου ο 19χρονος φοιτητής, ο οποίος διακομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το μεσημέρι της Τρίτης (18/10) μετά την πτώση του από τον 3ο όροφο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Αυτή την ώρα υποβάλλεται σε απεικονιστικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής κατάσταση της υγείας του. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαύγεια και φέρει κατάγματα στη δεξιά πλευρά, σε χέρι και πόδι.

Μαζί του βρίσκονται οι γονείς του και ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΣΥΡΙΖΑ: H κυβερνητική αδιαφορία για τα Πανεπιστήμια, πίσω από τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή στο ΑΠΘ

«Η είδηση για τον φοιτητή της Νομικής του ΑΠΘ που προσπαθώντας να παρακολουθήσει μάθημα σε υπερπλήρη αίθουσα της σχολής του, σκαρφάλωσε στο περβάζι κι από εκεί γλίστρησε στο κενό με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του, είναι σοκαριστική» σημειώνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημειώνει, «ο άτυχος νέος διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά, δυστυχώς και αυτό το επεισόδιο αποκαλύπτει την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συγκεκριμένη αίθουσα χωρητικότητας 150 ατόμων, είχαν συνωστιστεί πάνω από 200 φοιτητές για μάθημα. Αιτία η έλλειψη καθηγητών που υποχρεώνει σε πολυπληθείς συμπτύξεις και συγχωνεύσεις.

Σε αυτό το σημείο οδηγεί τα Πανεπιστήμιά μας και την εκπαίδευση η κυβέρνηση της ΝΔ με την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση, την αδιαφορία για νέες υποδομές, αίθουσες και εργαστήρια: 100 εκ. ευρώ είναι η ετήσια κρατική επιχορήγηση στα Πανεπιστήμια. Όσα δηλαδή θα δίνει η κυβέρνηση στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία (30 εκ.) και στα σκάνδαλα με την ανάθεση σε ιδιώτες έργων που ήδη παρέχονται από δημόσιους εκπαιδευτικούς και τεχνολογικούς φορείς (πάνω από 65 εκ.)».

«Αυτή η πολιτική κοστίζει ακριβά στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Δυστυχώς, έχει και τραγικές συνέπειες. Σαν αυτή που ζήσαμε σήμερα.

Σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής αναλγησίας και της πρωτοφανούς αδιαφορίας και ανικανότητας, δίνουν απάντηση οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και οι φοιτητές. Με τη συνεχή προσπάθεια για μάθηση και έρευνα, με τις διεθνείς διακρίσεις, με τους αγώνες για καλύτερες συνθήκες ζωής και σπουδών, για να μείνουν όρθια τα δημόσια Πανεπιστήμια, απέναντι στον αυταρχισμό και τη νεοφιλελεύθερη απορρύθμιση της κυβέρνησης» καταλήγει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…