Newsroom

Newsroom

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις Κεχριές

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στις Κεχριές Κορίνθου

5118956

Σύμφωνα με το korinthostv, η φωτιά κατευθύνεται προς Αθίκια Κορινθίας και δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού. Στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα από τα επικίνδυνα μέτωπα είναι σε χαράδρα πάνω από τον οικισμό Γαλατάκι και Ζίμενς, με τη φωτιά να καίει κοντά σε σπίτια.

Η φωτιά που καίει από το μεσημέρι σε δασική περιοχή είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκεί να ζητήσει την επιβεβλημένη εκκένωση πέντε οικισμών, μίας κατασκήνωσης αλλά και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες. 

Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. 

Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Ζίμενς

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης δήλωσε ότι η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Ζίμενς.

 

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Ζίμενς, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν», τονίζει  ο κ. Βαθρακογιάννης. Όσον αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα επισημαίνει: «Δείχνει να σταθεροποιείται πλέον. Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…