Newsroom

Newsroom

Εκτός ελέγχου η διασπορά κορονοϊού στο Δρομοκαΐτειο

Την κατάσταση δυσχεραίνει η υποστελέχωση που πλήττει χρόνια το συγκεκριμένο νοσοκομείο. 

4825362

Μεγάλη διασπορά παρατηρείται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» και συγκεκριμένα στο γηροψυχιατρικό τμήμα του καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ. Τα θετικά κρούσματα σε ασθενείς έφθασαν τα 24, ενώ θετικοί βρέθηκαν και 2 εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι θετικοί ασθενείς είχαν εμβολιασθεί τρείς ημέρες πριν τη δεύτερη δόση από εμβόλια που περίσσεψαν.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ χθες το βράδυ ακόμη τρείς ασθενείς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα και μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύονται.

Οι συνθήκες νοσηλείας είναι πολύ δύσκολές πρώτον γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό δεν υπάρχουν εργαστήρια και δεν υπάρχει οξυγόνο. Ταυτόχρονα λόγω της ιδιαιτερότητα των ασθενών είναι πολύ δύσκολη η νοσηλεία τους. 

«Χαρακτηριστική η προσπάθεια των νοσηλευτών, μόνο τρεις στη βάρδια, χωρίς κανένα γιατρό να προσφέρουν νοσηλεία μπαίνοντας στους θαλάμους των θετικών κρουσμάτων με συμπτώματα από το κορονοϊό και ψυχικά ασθενείς από τις μπαλκονόπορτες για να μην μολύνουν και τους άλλους ασθενείς. Τρεις νοσηλευτές στη βάρδια για θετικούς και αρνητικούς στο κορονοϊό ψυχικά ασθενείς που οι περισσότεροι είναι κατάκοιτοι με σοβαρά παθολογικά προβλήματα» αναφέρει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση που βιώνουν ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτές. 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…