Newsroom

Newsroom

Εκτός εαυτού ο Άδωνης στη Βουλή: «Έχασε» τη φωνή του λόγω… Σκαραμαγκά (video)

Ζήτησε μέχρι και τη βοήθεια του... ΚΚΕ

Εκτός εαυτού εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης σήμερα στη Βουλή, κατά την ομιλία του για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Αφορμή ήταν η αντιπαράθεση Σταϊκούρα – Τσακαλώτου που είχε προηγηθεί για το θέμα, ωστόσο ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και όρμηξε στο… πεδίο της μάχης.

Σε μια οργισμένη τοποθέτηση, όπου αγνοούσε επιδεικτικά τις παρεναίσεις του αντιπροέδρου της Βουλής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για… «οπορτουνισμό», υποστηρίζοντας ότι είναι «οι μεγαλύτεροι ψεύτες του πλανήτη». 

Μάλιστα δεν δίστασε να ζητήσει ακόμη και τη στήριξη του ΚΚΕ λέγοντας ότι «εσείς του ΚΚΕ καταλαβαίνετε τι θα πει οπορτουνιστές και τους βλέπετε και μπροστά σας»!

Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας δεχόταν τις οργισμένες αντιδράσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεώδορου Βίτσα.

Ο διάλογος είναι αποκαλυπτικός:

Αδ. Γεωργιάδης: Όταν έγινα υπουργός Ανάπτυξης ένα από τα πρώτα μου ραντεβού ήταν με τον εκκαθαριστή του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά για αν με ενημερώσει για το σημείο που παραλαμβάναμε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με την διαδικασία που είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό τον Στέργιο Πιτσιόρλα. Στην πρώτη μας συνάντηση ο εκκαθαριστής μου εξήγησε γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να περάσουν από τη μία εταιρεία στην άλλη. Ήταν ένας από τους απαράβατους όρους της συμφωνίας με την DGCOM. Αυτή τη συμφωνία την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και καλώς την έκανε γιατί χωρίς αυτή θα ακολουθούσαν τα πρόστιμα το νέο ιδιοκτήτη. Δίναι τόσο απλό. Όλη η κουβέντα που κάνουμε τόση ώρα είναι σκέτη υποκρισία. Θέλει ενημέρωση ο ΣΥΡΙΖΑ; Θα πάει να ρωτήσει τον Στ. Πιτσιόρλα. Να τον φωνάξουμε σε επόμενη Επιτροπή. Φωνάζετε στον υπουργό τόση ώρα, και μάλιστα με ανοίκειο ύφος, γι’ αυτά που έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με συγχωρείται και η υποκρισία έχει κάποια όρια. Έχει κάποια όρια και η υποκρισία κύριε Τσακαλώτο.

Άρα μην κοροϊδεύετε τους εργάτες, μην παίζετε με τον πόνο τους και μην τους κοροϊδεύετε κατάμουτρα. Αυτή η συμφωνία και ο διαγωνισμός που έγινε, έγιναν με τους όρους και τις προϋποθέσεις που είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει αλλάξει κόμμα, και δεν μπορούσε και να αλλάξει. Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Χρ. Σταϊκούρας, και δευτερευόντως εμείς, ήταν να κάνει επιτυχημένο το διαγωνισμό στον οποίο εσείς είχατε αποτύχει.

Όλα τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνετε τώρα για τους εργαζόμενους είναι ψέματα. Αυτά τα ψέματα πιστεύει ο κόσμος και σεις τους κοροϊδεύετε. Είχατε ξεκινήσει την εκκαθάριση, κύριε, εντάξει; Σταματήστε τα ψέματα! Εδώ είναι Βουλή! Σας βαρέθηκε ο κόσμος.

Σπ. Αβδελάς (προεδρεύων): Κύριε αντιπρόεδρε σας παρακαλώ…

Αδ. Γεωργιάδης: Έρχεστε με μία διαδικασία που την κάνατε εσείς και κάνετε όλη αυτή την ιστορία. Ντροπή σας

Σπ. Αβδελάς (προεδρεύων): Σας παρακαλώ. Σας παρακαλώ πολύ!

Αδ. Γεωργιάδης: Πάνω στη ζωή των ανθρώπων. Τους κοροϊδεύετε κατάμουτρα. Είναι ντροπή. Το ΚΚΕ να λέει έτσι το καταλαβαίνω, έχει αξιωματική θέση διαφορετική από την αρχή. Να τα έχετε υπογράψει όλα, να έχετε υπογράψει τη συμφωνία με την DGCOM, να έχετε υπογράψει την απόλυση όλων και να μου πουλάτε δήθεν εργατοπατερίαση, πάει πολύ. Πάει και πολύ. Α, είπαμε. Ε’ιπαμε, είπαμε. Είπαμε να είστε ψεύτες αλλά όχι τόσο, να είστε ψεύτες αλλά όχι τόσο

Σπ. Αβδελάς (προεδρεύων): Κύριε Γεωργιάδη, αποσύρετε σας παρακαλώ…

Αδ. Γεωργιάδης: Εσείς του ΚΚΕ καταλαβαίνετε τι θα πει οπορτουνιστές και τους βλέπετε και μπροστά σας. Φωνάξτε τον Στ. Πιτσιόρλα να σας τη δώσει. Φωνάξτε τον Στ. Πιτσιόρλα να σας τη δώσει. Δικός σας είναι. Γιατί δεν τον φωνάζετε;

Σπ. Αβδελάς (προεδρεύων): Πάμε στην τροπολογία

Αδ. Γεωργιάδης: Δεν του μιλάτε; Δεν του μιλάτε; Του κόψατε την καλημέρα; Δεν του μιλάτε; Δεν ντρέπεστε. Δεν ντρέπεστε κιόλας. Άντε τώρα, άντε. Γίνετε αξιοπρεπής άνθρωπος. Είπαμε, σας είπα, να είστε ψεύτες αλλά όχι τόσο. Έχει και όρια

Σπ. Αβδελάς (προεδρεύων): Να φύγω; Να φύγω;

Αδ. Γεωργιάδης: Είστε οι μεγαλύτεροι ψεύτες του πλανήτη.

Δείτε το βίντεο:

 

Ρεπορτάζ του Guardian για το μετρό στα Εξάρχεια: «Οι γραμμές μάχης χαράσσονται νωρίς στην πλατεία και ορίζονται αυστηρά»

Ρεπορτάζ του Guardian για το μετρό στα Εξάρχεια: «Οι γραμμές μάχης χαράσσονται νωρίς στην πλατεία και ορίζονται αυστηρά»

Μεταξύ άλλων, το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στη γνώμη των διαδηλωτών οι οποίοι αναπόφευκτα εκφράζουν την ανησυχία…

«Προετοιμαστείτε για γιγάντιες εκρήξεις ηφαιστείων» – Ο κίνδυνος έχει υποτιμηθεί προειδοποιούν οι επιστήμονες 

«Προετοιμαστείτε για γιγάντιες εκρήξεις ηφαιστείων» – Ο κίνδυνος έχει υποτιμηθεί προειδοποιούν οι επιστήμονες 

Ο κίνδυνος μίας γιγάντιας ηφαιστειακής έκρηξης είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τον κίνδυνο…

Αποτροπιασμός στην Ινδία: Αποφυλάκισαν 11 ισοβίτες για ομαδικό βιασμό και δολοφονία εγκύου

Αποτροπιασμός στην Ινδία: Αποφυλάκισαν 11 ισοβίτες για ομαδικό βιασμό και δολοφονία εγκύου

Η αρμόδια επιτροπή των τοπικών φυλακών πήρε την απόφαση της αποφυλάκισης των 11 ανδρών λόγω…